El Ple de l'Ajuntament de Sitges aprova els nous ajuts econòmics per a empreses, establiments i autònoms

Durant la sessió plenària del mes de març ha prosperat també la modificació de les bases reguladores dels ajuts de lloguer municipals que suprimeix la limitació d’ingressos mínims per accedir-hi

El Ple de març, celebrat telemàticament aquest dimecres, ha aprovat les bases específiques per a l’atorgament dels ajuts econòmics extraordinaris destinats a reforçar les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic. Les ajudes contemplen també el finançament de les despeses derivades del lloguer o hipoteca a empreses i establiments comercials. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha explicat que “l’Ajuntament aprova aquests ajuts perquè la situació de la pandèmia continua afectant molt aquest 2021 als sectors econòmics i principalment els no essencials. Per tants, els ajuts que aprovem van destinats a superar aquests moments difícils i a compensar les aturades que s'han produït de certes activitats”. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha destacat l’aprovació d’aquests ajudes tant importants per al sector econòmic de Sitges i ha assegurat que “ens agradaria poder ajudar més i a tothom, i treballem per agilitzar els tràmits al màxim”.

La línia de reforç a les activitats econòmiques amb suspensió o limitació d’obertura al públic, contempla aportacions úniques de 6.000 euros per a discoteques; de 2.500 euros per a bars musicals, sales de balls i sales de festes, i de 1.000 euros per a les activitats econòmiques del sector de la restauració i per a activitats com acadèmies de ball o de música. Per a la resta d’activitats econòmiques, l’import de l’ajuda serà de 500 euros.

La sessió plenària ha donat llum verda també a les bases específiques per a l’atorgament d’ajuts econòmics per a la consolidació d’empreses de persones donades d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) 2021. Les persones que vulguin optar a l’ajuda hauran de complir un termini superior a 12 mesos com a autònoms en el moment de la sol·licitud, encara que també podran optar-hi aquells professionals que s’hagin vist obligats a deixar d’exercir o a aturar temporalment la seva activitat durant l’estat d’alarma. L’ajut assignarà 30 euros per cada mes complet de cotització en el RETA, fins a un import màxim de 1.500 euros per persona.

També hi ha una línia d’ajut de lloguer o hipoteca de l’establiment que serà en funció del import dels m2, amb un màxim de 3.000 € depenent del total de sol·licituds acceptades.