Ruta gastronòmica de Sitges Vila del Llibre: Sitges gastronomia i llibres
Del 8 al 25 d'abril, una ruta gastronòmica inspirada en la literatura i en els bojos anys 20 del s.XX. Gaudeix també dels llibres als restaurants de Sitges.
La gastronomia i la literatura mariden a Sitges del 8 al 25 d’abril. Amb motiu del festival literari Sitges, Vila del Llibre 2021, una desena de restaurants i bars de Sitges han dissenyat menús i tapes inspirats en diverses obres literàries. Aquesta és una proposta del Gremi d’Hosteleria de Sitges.
Restaurants participants a la ruta gastronòmica Sitges gastronomia i llibres
1840
Port Alegre, 9 – 931 724 971
Havanera de llagostins Afrodita inspirada en Afrodita d'Isabel Allende
Havanera de llagostins amb Royal Mojito còctel
13 Llunes
Sant Pau, 39 – 938 531 040 “S’ha de beure per recordar i s’ha de menjar per oblidar”, Manuel Vázquez Montalbán
Bunyols de bacallà amb un suau all i oli d’all negre
Aqua
Pg. Marítim, 92 – 938 941 839
Arròs íntim, una creació inspirada en País íntim, de Maria Barbal
Paella de cargols, carxofes i secret ibèric a baixa temperatura
Corazón de Ágave
Sant Pere, 12 - 935663537
Codornices en pétalos de rosas, una creación inspirada en 'como agua para chocolate', de Laura Esquivel
Guatlles marinades en una salsa de mole, cuinada al forna a baixa temperatura acompanyades de puré d'api nap amb aroma a castanyes, demiglace dels seus sucs i pètals de roses en 3 textures.
El Mascarón
Pg. de la Ribera, 70 – 938 946 482
Bacallà gratinat inspirat en l’obra de Joan Salvat-Papasseit
Llom de bacallà gratinat amb mussolina d'alls sobre patata fornera i ceba
El Rusiñol
Major, 33 – 931 252 323 Anques de granota inspirades en París es sempre una bona idea de Nicolas Barreau
Anques de granota crocants amb llimona amb copa de vi blanc
La Formatgeria de Sitges
Santiago Rusiñol, 34 – Tel. 937 046 942
La bomba de Gerónimo Stilton, plat inspirat en Gerónimo Stilton: Regreso al Reino de la Fantasía d’Elisabetta Dami
Bomba de carn i patata amb salsa de “Dragón del Arco Iris” i formatge Stilton
La Nansa
Carreta, 24 – Tel. 938 941 927
Menú inspirat en El poder sense límits de Jordi Serra Villalbí
Carxofes arrebossades "La Nansa", arròs a la sitgetana i gelat amb taronja i escuma de Sitges. Blanc Subur de Malvasia de Sitges
La Oca
Parellades, 41 – 938 947 936
Menú de la Felicitat inspirat en La felicitat d'un pollastre a l'ast de Marta F. Soldado
L'emblemàtic xató de Sitges per començar a despertar el paladar i continuar amb la delícia d'un boníssim pollastre a l'ast
La Pícara
Sant Pere, 3 – 938 110 285
Bacallà inspirat en el Col·lectiu Malvasia de Lletres
Bacallà confitat a baixa temperatura sobre un llit de ceba caramel·litzada amb Malvasia de l'Hospital, niu de porros cruixent, picada d'avellana i reducció de licor de Malvasia de Sitges
La Punta de Sitges
Sant Damià, 14 – 930 117 159
Duelos y quebrantos con pan candeal inspirat en Miguel de Cervantes
Ous amb chacinas de porc i cervells amb pa candial al forn de llenya
La Salseta
Sant Pau, 35 – Tel. 938 110 419
Tapa inspirada en Les receptes de Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán
Mandonguilles de carn i gamba blanca amb sípia de Vilanova
Mare Nostrum
Pg. de la Ribera, 60 – 938 943 393
Plat inspirat en Afrodita d'Isabel Allende
Entrant fred a base de gambes vermelles, alvocat i poma
Pic Nic
Pg. de la Ribera, s/n – Tel. 938 110 040
Plat inspirat en Los Mares del Sur de Manuel Vázquez Montalbán
Albergínies farcides a la crema de Pepe Carvalho
Vento
Pg. Marítim, 92 – 938 941 839
Pollastre inspirat en Leviatán de Paul Auster
Pollastre a l’estil surenyo amb tomàquets verds fregits
Vivero Beach Club
Av. Balmins, s/n – 938 942 149
Tapa inspirada en Como agua para chocolate de Laura Esquivel
Minimandonguilles de vedella dels Pirineus amb xocolata, menta i fils de pell de taronja sanguina