Ruta gastronòmica de Sitges Vila del Llibre: Sitges gastronomia i llibres

Del 8 al 25 d'abril, una ruta gastronòmica inspirada en la literatura i en els bojos anys 20 del s.XX. Gaudeix també dels llibres als restaurants de Sitges. 


La gastronomia i la literatura mariden a Sitges del 8 al 25 d’abril. Amb motiu del festival literari Sitges, Vila del Llibre 2021, una desena de restaurants i bars de Sitges han dissenyat menús i tapes inspirats en diverses obres literàries. Aquesta és una proposta del Gremi d’Hosteleria de Sitges.
 

Restaurants participants a la ruta gastronòmica Sitges gastronomia i llibres



1840

Port Alegre, 9 – 931 724 971

Havanera de llagostins Afrodita inspirada en Afrodita d'Isabel Allende

Havanera de llagostins amb Royal Mojito còctel

1840


13 Llunes

Sant Pau, 39 – 938 531 040 “S’ha de beure per recordar i s’ha de menjar per oblidar”, Manuel Vázquez Montalbán

Bunyols de bacallà amb un suau all i oli d’all negre

13llunes


Aqua

Pg. Marítim, 92 – 938 941 839

Arròs íntim, una creació inspirada en País íntim, de Maria Barbal

Paella de cargols, carxofes i secret ibèric a baixa temperatura

aqua

 

Corazón de Ágave

Sant Pere, 12 - 935663537

Codornices en pétalos de rosas, una creación inspirada en 'como agua para chocolate', de Laura Esquivel

Guatlles marinades en una salsa de mole, cuinada al forna a baixa temperatura acompanyades de puré d'api nap amb aroma a castanyes, demiglace dels seus sucs i pètals de roses en 3 textures.
 

agave

 

El Mascarón

Pg. de la Ribera, 70 – 938 946 482

Bacallà gratinat inspirat en l’obra de Joan Salvat-Papasseit

Llom de bacallà gratinat amb mussolina d'alls sobre patata fornera i ceba

mascaron


El Rusiñol

Major, 33 – 931 252 323 Anques de granota inspirades en París es sempre una bona idea de Nicolas Barreau

Anques de granota crocants amb llimona amb copa de vi blanc

rusiñol

 

La Formatgeria de Sitges

Santiago Rusiñol, 34 – Tel. 937 046 942

La bomba de Gerónimo Stilton, plat inspirat en Gerónimo Stilton: Regreso al Reino de la Fantasía d’Elisabetta Dami

Bomba de carn i patata amb salsa de “Dragón del Arco Iris” i formatge Stilton

formatgeria


La Nansa

Carreta, 24 – Tel. 938 941 927

Menú inspirat en El poder sense límits de Jordi Serra Villalbí

Carxofes arrebossades "La Nansa", arròs a la sitgetana i gelat amb taronja i escuma de Sitges. Blanc Subur de Malvasia de Sitges

nansa


La Oca

Parellades, 41 – 938 947 936

Menú de la Felicitat inspirat en La felicitat d'un pollastre a l'ast de Marta F. Soldado

L'emblemàtic xató de Sitges per començar a despertar el paladar i continuar amb la delícia d'un boníssim pollastre a l'ast

oca


La Pícara

Sant Pere, 3 – 938 110 285

Bacallà inspirat en el Col·lectiu Malvasia de Lletres

Bacallà confitat a baixa temperatura sobre un llit de ceba caramel·litzada amb Malvasia de l'Hospital, niu de porros cruixent, picada d'avellana i reducció de licor de Malvasia de Sitges

picara

 

La Punta de Sitges

Sant Damià, 14 – 930 117 159

Duelos y quebrantos con pan candeal inspirat en Miguel de Cervantes

Ous amb chacinas de porc i cervells amb pa candial al forn de llenya

punta


La Salseta

Sant Pau, 35 – Tel. 938 110 419

Tapa inspirada en Les receptes de Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán

Mandonguilles de carn i gamba blanca amb sípia de Vilanova

salseta


Mare Nostrum

Pg. de la Ribera, 60 – 938 943 393

Plat inspirat en Afrodita d'Isabel Allende

Entrant fred a base de gambes vermelles, alvocat i poma

marenostrum


Pic Nic

Pg. de la Ribera, s/n – Tel. 938 110 040

Plat inspirat en Los Mares del Sur de Manuel Vázquez Montalbán

Albergínies farcides a la crema de Pepe Carvalho

picnic


Vento

Pg. Marítim, 92 – 938 941 839

Pollastre inspirat en Leviatán de Paul Auster

Pollastre a l’estil surenyo amb tomàquets verds fregits

vento

 

Vivero Beach Club

Av. Balmins, s/n – 938 942 149

Tapa inspirada en Como agua para chocolate de Laura Esquivel

Minimandonguilles de vedella dels Pirineus amb xocolata, menta i fils de pell de taronja sanguina

vivero




 

gastronomia-i-llibres