CaixaBank presenta Food&Drinks als associats de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme

La comunitat Food&Drinks ofereix serveis financers i no financers adaptats a les necessitats de bars, restaurants i cafeteries amb l'objectiu de fer costat al mercat hostaler a través d'un model d'especialització i proximitat.

Des de la FIHRT valorem positivament la iniciativa de l´entitat financera per donar suport a les necessitats particulars de l'hostaleria i impulsar la recuperació d'un sector clau per a l'economia.

CaixaBank reafirma la seva aposta i suport al sector de la restauració amb la seva nova divisió de negoci Food&Drinks, creada per impulsar el mercat hostaler a través d'un model de proximitat amb bars, restaurants i cafeteries, que s'articularà a través d'un servei especialitzat i omnicanal. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fer costat als gremis i associacions professionals i d’empresaris que en formen part de la FIRH per oferir als negocis d'aquest sector l'atenció personalitzada que requereixen amb productes i serveis que s'adaptin a les seves necessitats específiques, tant financeres, com de gestió, i fins i tot amb serveis no financers que aportin valor afegit als seus negocis en àmbits com la formació i l'assessorament.

CaixaBank, entitat presidida per Juan Ignacio Goirigolzarri i dirigida per Gonzalo Gortázar, és un referent per als negocis del sector de l'hostaleria Actualment, un de cada quatre establiments hostalers són clients de CaixaBank i l'entitat és líder segons la facturació anual del sector a través del pagament amb targeta, amb un 25,5% de quota.

Amb el llançament de Food&Drinks, CaixaBank torna a posar de manifest que vol continuar sent una peça clau per a la recuperació de l'economia, donant suport a les necessitats concretes d'aquest sector fonamental per al país. Durant aquest últim any, l'entitat ha posat a la disposició dels clients del sector mesures específiques entre les quals destaquen la concessió de línies de finançament o la moratòria en els préstecs, amb la finalitat de preservar al màxim la liquiditat d'aquest tipus de negocis.

A través de Food&Drinks, CaixaBank posa a la disposició de bars, restaurants i cafeteries una oferta de productes i serveis diferencials, així com una xarxa de professionals experts en el sector en totes les oficines de l'entitat, que els ajudaran a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. El catàleg de productes i serveis inclourà des de solucions tecnològiques de cobrament per a vendes tant físiques com en línia, fins a finançament adaptat als projectes i necessitats d'aquest tipus de negocis. A més, l'entitat oferirà als clients eines específiques de gestió enfocades a la digitalització que els permetran simplificar el seu dia a dia en qüestions com la gestió de reserves, les comandes en línia i l'anàlisi de vendes.

Maria Alsina, Directora Territorial de CaixaBank a Barcelona, ha assenyalat que "l'objectiu d'aquesta iniciativa és donar suport a el sector de la restauració i oferir als negocis l'atenció personalitzada que requereixen amb productes i serveis que s'adaptin a les seves necessitats específiques actuals, tant financeres, com de gestió, i fins i tot amb serveis no financers que aportin valor afegit als seus negocis en àmbits com la formació i l'assessorament ".

"L'entitat oferirà als clients eines específiques de gestió enfocades a la digitalització que els permetran simplificar el seu dia a dia en qüestions com la gestió de reserves, les comandes en línia i l'anàlisi de vendes". Maria Alsina, a més, ha afegit que "el sector de la restauració és clau per a la recuperació econòmica de Catalunya pel que hem posat a disposició de bars, restaurants i cafeteries una oferta de productes i serveis diferencials”.

Pere Santos, President de la FIHRT ha indicat que el sector confia un cop més en Caixabank  perquè "es tracta d'una aposta d'especialització, que es basa en el tracte personalitzat, en línia amb les necessitats actuals del sector". Aquesta pandèmia ens ha ensenyat a assenyalar les nostres febleses; una oportunitat per a reflexionar en el que hem de millorar. És cert que ha deixat a l'hostaleria molt afeblida però el que resisteixi sortirà enfortit, i podem fer-ho amb el suport i col·laboració de Caixabank i de la nova divisió, Food&Drinks.

Comunitat Food&Drinks

Amb l'objectiu de potenciar l'experiència digital i oferir un valor afegit en el model d'atenció i de prestació de serveis, Food&Drinks neix com una comunitat de clients que tindran accés exclusiu a continguts financers i no financers específics per al sector. A través d'un entorn digital creat exclusivament per als clients de Food&Drinks a CaixaBankNow, els usuaris podran visualitzar tots els productes i serveis, i rebre un assessorament especialitzat del seu gestor de confiança sense necessitat de desplaçar-se a l'oficina.

La comunitat Food&Drinks, a més, tindrà a la seva disposició continguts com a formacions, xerrades, assessorament empresarial, així com accés a productes de partners estratègics del sector en millors condicions. A més, els clients podran accedir a CaixaBankLAB Campus, el portal de CaixaBank i elBullifoundation orientat a ajudar a les iniciatives professionals del sector de la gastronomia i les seves indústries relacionades a través de la formació.

 

FIHRT

 

La FIHRT agrupa actualment a més de 6.000 empresaris, majoritàriament autònoms, pimes i micropimes del sector de l’hostaleria, la restauració i el turisme de les províncies de Barcelona i Tarragona, distribuïts entre 46 associacions i gremis.

 

Impuls a les petites i mitjanes empreses

 

Des que va començar la crisi de la COVID-19, CaixaBank ha activat un ampli paquet de mesures amb l'objectiu d'atenuar els efectes econòmics del coronavirus i donar suport a les necessitats de les empreses. L’entitat financera disposa d’un servei especialitzat en les petites i mitjanes empreses que s’ofereix des de les oficines Business. La seva proposta de valor combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats de les petites empreses i emprenedors, juntament amb un assessorament proper i integral, no només amb el suport financer sinó també des de l'acompanyament en la gestió del seu dia a dia, per oferir així un servei realment útil.

 

Des de l'entitat financera s'orienta a les empreses que volen apostar per la internacionalització amb assessorament especialitzat, gestió a distància, àmplia cobertura i solucions financeres adaptades i de qualitat per a les seves operacions a l'exterior. Actualment, s’ofereix aquest servei personalitzat des dels més de 50 oficines Business en tota la xarxa retail, 21 de les quals es troben a la província de Barcelona.