El toc de queda s'ampliarà a 165 municipis i es prorrogarà fins al 30 de juliol

El toc de queda decretat pel Govern de la Generalitat entre la 1 i les 6 de la matinada, s'allargarà. De moment, una setmana més.

Aquest dimecres l'executiu sol·licitarà al TSJC autorització per prorrogar el confinament nocturn set dies més, fins divendres 30 de juliol.

El llistat de municipis varia en relació al d'aquesta setmana: es passa dels 161 inicials a 165.

Algun dels territoris que s'havien salvat del primer tancament, ara han assolit la ràtio de risc que va fixar el govern català, i que se situen en 400 casos acumulats per cada 100.000 habitants en tots aquells municipis majors de 5.000 habitants, i per tant es veuran afectats pel Toc de Queda.

En la segona setmana de toc de queda a Catalunya, la Generalitat ha afegit més municipis a la llista: entre d’altres, Constantí, El Vendrell, Gelida, Igualada, L’Ametlla de Mar, Mont-roig del Camp, Sallent, Salt i Ulldecona.

Hi ha però Municipis que surten de la llista. Aquests són els municipis que desapareixen de la llista aquesta setmana: Abrera, Altafulla, Centelles, Deltebre, Esparraguera, la Garriga, L’Ametlla del Vallès, Sant Celoni, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Margarida i els Monjos, Solsona i Vilanova del Camí.

Des del Govern expliquen que encara és massa d'hora per certificar si el toc de queda està donant els fruits esperats i espera que es pugui començar a notar a partir de la setmana vinent, i sembla ser que podria estar vigent ben bé fins a mitjans d'agost

En absència de l'estat d'alarma, l'única opció, com ja sabem,  és demanar permís a la justícia i fer-ho de manera selectiva, és a dir, no a tot Catalunya sinó per municipis. Ja es va anunciar que cada setmana es revisaria la llista d'afectats per si cal aixecar el toc de queda o decretar-lo.