Eva Menor es reuneix amb representants locals de la comarca del Baix Llobregat per treballar conjuntament projectes de recuperació econòmica

La diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva M. Martínez, acompanyades d’altres representants de la Diputació i del Consell Comarcal, així com de càrrecs electes i responsables de diversos ajuntaments del territori, s’han trobat avui, a la seu del Consell Comarcal, per treballar i impulsar conjuntament iniciatives de recuperació econòmica després de la crisi ocasionada per la Covid-19.

Durant la trobada, la diputada Eva Menor, ha explicat els diferents programes que actualment té en marxa la Diputació de Barcelona en matèria de desenvolupament econòmic i, especialment, aquells de recuperació econòmica arran de la crisi provocada per la Covid-19  i dels quals la comarca del Baix Llobregat se’n beneficia.

Entre d’altres, Menor ha parlat del projecte Treball, Talent, Tecnologia, dirigit a dones, joves, persones inactives i millora de l’ocupació i del que s’han atorgat 14 projectes a la comarca i s’han destinat 1.995.975,71 €. Així mateix, la diputada també ha parlat del projecte de Suport a l’Automoció, destinat a comarques amb índex d’especialització en el sector superior o igual al 25%, i pel qual destina al Baix Llobregat 294.978 €  i del Pla de Reactivació de l’Ocupació, del qual s’han atorgat 30 projectes a la comarca, i destinat 2.138.723 €.

A més, la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha recordat els serveis que ofereix la Diputació com els Centres Locals de Serveis a les Empreses o els Serveis Locals d’Ocupació, els serveis de màrqueting turístic i el projecte de Vies Blaves i l’impacte que espera que tingui, a més dels projectes relacionats amb la digitalització dels mercats municipals i el projecte de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU), entre d’altres.

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva M. Martínez, ha presentat algunes de les accions impulsades des del Consell Comarcal des que es va iniciar la pandèmia com el Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social, impulsat de la mà dels ajuntaments, sindicats i patronals del territori, en el que s’identificaven els factors necessaris per a reactivar la comarca.

Així mateix, la presidenta ha presentat a la diputada el Programa Comarcal de Suport per un nou impuls econòmic i social, pel qual s’ha posat al servei dels ajuntaments del Baix Llobregat un programa d’inversions dotat amb 10 milions d’euros i un programa feminista dotat amb 1 milió d’euros. Per finalitzar, Eva M. Martínez ha parlat de l’Oficina de Projectes Europeus del Baix Llobregat, una eina més, posada en marxa des de l’entitat amb l’objectiu de col·laborar i cooperar per poder captar els fons europeus.

Durant la reunió també s’ha tractat sobre el Pla de Recuperació europeu i els fons associats, que tenen per objectiu pal·liar els efectes de la COVID-19 i promoure la transformació econòmica. En aquest sentit, cal recordar que la Diputació de Barcelona està ajudant a rellançar el territori mitjançant la mapificació dels projectes locals existents, fomentant la participació i les aliances supralocals i sectorials per a la recuperació. Així, es posa a disposició del territori la seva infraestructura de suport i facilita que puguin beneficiar-se dels ajuts i les convocatòries en relació amb els fons europeus. Es pot consultar la informació sobre els projectes territorials a la pàgina web  https://www.diba.cat/web/next-diba.

Finalment, la reunió ha servit per generar sinèrgies entre les institucions, visibilitzar i identificar iniciatives a nivell comarcal i provincial, a més de fomentar la col·laboració publicoprivada.