Arriba a Lleida la Vª edició d'Innocamping

La Fira de Lleida té prevista del 19 al 21 d'octubre, una nova edició de Innocamping, saló centrat en el món dels serveis i equipaments per a aquests allotjaments turístics.

La cinquena edició de Innocamping, el Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings, Allotjaments Turístics i Empreses Esportives i d'Oci, es celebrarà del 19 al 21 d'octubre en el recinte de Fira de Lleida amb una gran oferta relativa al sector dels establiments d'acampada.

Innocamping tindrà lloc conjuntament amb el saló Municipalia, la Fira Internacional d'Equipaments i Serveis Municipals, constituint un gran esdeveniment firal amb prop de 300 empreses expositores i un gran nombre d'activitats paral·leles. 

Innocamping s'ha convertit en un punt de trobada de referència per als professionals del món del càmping de tot el país, tant per la varietat de l'oferta d'equipaments que presenta com pel fet que el saló és un fòrum de seguiment de l'evolució del mercat a curt i mitjà termini.

Quant als visitants, enguany destaca la presència de representants de cadenes de càmpings tan importants com els grups Marjal i Sènia, o els francesos Capfun i Sandaya.

Pel que fa als sectors de la fira, es presentaran innovacions relacionades amb les energies renovables, enllumenat públic, tecnologies de la informació, neteja, medi ambient, mobiliari urbà, jardineria i espais verds, prestacions de serveis, seguretat i vigilància, senyalització, tractaments d'aigües, residus, control d'accés i automatismes, vehicles de servei, etc.

Enguany destaca l'oferta d'instal·lacions fixes per a càmpings (bungalows, mobil homes), un sector que continua guanyant pes entre els clients de càmpings, així com d'equipaments per a piscines, àrees lúdiques infantils, instal·lacions esportives i altres. 

Quant a les activitats, l'acte central del saló serà la Jornada Innocamping 2021, que se celebrarà el dia 20 d'octubre i que en aquesta edició porta com a títol ‘Com reduir la dependència del turisme estranger: nous segments de clientela de proximitat’.

Els temes que es tractaran en la jornada són "Glamping: via d'entrada de nous clients en els càmpings", "Teletreball en un càmping: on treballar millor que en contacte amb la naturalesa?", "L'experiència dels hotels: com han desenvolupat noves ofertes per a captar clients de proximitat", "Pet-friendly: clients amb mascotes, un col·lectiu cada vegada més nombrós", "Wheelchair friendly: càmpings accessibles per a tothom", "Mobilitat elèctrica: com adaptar el càmping a una clientela creixent", "El neocampista: un nou perfil de client per als càmpings" i "Nous models de negoci, nous models d'assegurances".

Destaca igualment el ja clàssic sopar de gala, també el dia 20, que se celebrarà en el Parador del Roser de Lleida, un antic convent de dominics del segle XVII. En el transcurs del sopar, i com és habitual, s'homenatjarà un empresari històric del sector. Enguany el reconeixement serà per a José María Ordeix, mort a l'agost de 2020. Ordeix, fundador de la signatura Roller Ibèrica (fabricant de les caravanes Sun Roller i els mobil homes Sun Roller), va ser un dels pioners del sector del càmping/caravaning a Espanya. 

Oriol Va orar, director general de Fira de Lleida, explica que Innocamping reunirà a més un gran nombre de professionals del sector, directors i propietaris de càmpings, ‘els quals, després del llarg període de crisi sanitària que ha posposat actuacions de millora, i després de l'auge espectacular que va registrar el sector durant aquest estiu, consideren que ha arribat el moment de fer noves inversions en els seus establiments’. 

Va orar entén que el professional del sector té molts al·licients per a acudir al saló, com el fet que en l'àmbit de fires ‘es tracta pràcticament del primer gran trobada presencial que té lloc des de l'inici de la pandèmia’, o la circumstància que les dates de Innocamping coincideixen pràcticament amb el final de la campanya d'estiu, el moment idoni per a planificar i adquirir tots aquells equipaments que seran necessaris de cara a la pròxima temporada.