S'aixequen les restriccions a acompanyants en aeroports

El Govern espanyol ha acordat suprimir els límits d'accés als aeroports, en línia amb les decisions adoptades per la xarxa de terminals europees.

A partir d'ara, els acompanyants podran entrar en les terminals, encara que en moments de gran afluència, es podran fixar limitacions per a evitar grans aglomeracions. Continuen sent d'obligat compliment les normes higièniques contra la COVID-19, com l'ús de les màscares.

Segons el parer de la portaveu, la mesura suposa la recuperació de la normalitat "en els afectes i en les relacions personals i familiars", que s'adopta gràcies al bon resultat de les mesures del Govern i del procés de vacunació.

La decisió adoptada avui serà publicada aquest pròxim dijous en el Boletín Oficial del Estado i entrarà en vigor l'endemà, divendres 15 d'octubre.

Les restriccions d'accés a les terminals, que ara s'aixequen, es van adoptar al juliol de 2020 i només permetien l'entrada als passatgers amb un bitllet en les 6 hores anteriors al vol o a acompanyants de menors o persones amb mobilitat reduïda.