El programa 30 Plus deixa més 1,4M€ en subvencions a la contractació a empreses ampostines

Fins a 220 persones s’han beneficiat d’aquest programa del SOC que vol afavorir la contractació de persones aturades major de 30 anys i que torna a obrir convocatòria i permetrà inserir laboralment fins a 70 persones

L’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta ha gestionat, des del 2017 i fins ell 2021, més d’1,4 milions d’euros de subvencions destinades a empreses per a la contractació de persones aturades majors de 30 anys. Són les subvencions que les empreses han rebut en el marc del programa 30 Plus, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que ha permès contractar, al llarg d’aquests cinc anys 220 persones aturades durant un període mínim de sis mesos, més d’un 40% de les quals han renovat el contracte. En la darrera edició, la del 2021, es van oferir fins a 60 contractes –el màxim assolit els darrers 5 anys- en 39 empreses diferents amb un total de subvenció de prop de 507.000 euros.

Aquest programa sempre va acompanyat de plans formatius que es dissenyen a mida ajustant-se a les necessitats específiques de cada empresa sol·licitant. La majoria de les formacions s’adapten directament als objectius del lloc de treball a cobrir amb formacions teòrico-pràctiques perquè les empreses necessiten que els coneixements apresos s’apliquen ràpidament al lloc de treball. A banda, també es fan formacions en competències transversals si es detecta que la persona les necessita i ja compta amb experiència o coneixements previs en el sector, i es treballen temes com l’autocontrol, la resolució de conflictes, la millora continua o el treball en equip.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, s’ha mostrat molt satisfet amb els resultats d’aquest programa, tant pel que fa a la millora de l’empleabilitat que ha suposat per aquestes 220 persones que han participat durant els darrers cinc anys com per els diners que ha suposat a les empreses del territori. "Aquests polítiques són les que ens ajuden a dinamitzar econòmicament la nostra ciutat", assenyala.