PIMEC insisteix en la compatibilitat de la seguretat amb l'activitat empresarial i econòmica

La patronal demana coherència en l’anunci del Govern, ja que altres activitats de característiques similars queden fora de la mesura, i mentre es demana el passaport covid a clients i no a persones treballadores, per garantir espais de baix risc de contagi.

Les sectorials PIMEC Esports i PIMEC Turisme reclamen diàleg al Departament de Salut i al Govern central, des d’on s’ha proposat, i alerten que aquest anunci suposa un nou cost a les empreses.

 

Barcelona, 24 de novembre de 2021. Després de l’anunci del Govern de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya, que han ampliat l’ús del certificat de vacunació per evitar restriccions més dures, i a l’espera de l’aval judicial, PIMEC ha insistit novament que la seguretat per a les persones és compatible amb l’activitat econòmica i empresarial. Davant el fet que aquesta mesura afecta principalment l’esport i la restauració, la patronal posa de manifest que també tindrà efectes en les empreses que inclouen aquestes activitats. Així mateix, PIMEC ha demanat coherència, ja que altres activitats de característiques similars queden fora de la mesura, mentre es demana el passaport covid a clients i no a persones treballadores, quan en tot cas s’hauria de demanar a tothom per garantir espais de baix risc de contagi.

D’altra banda, les sectorials PIMEC Esports i PIMEC Turisme reclamen diàleg al Departament de Salut per trobar la millor solució i per planificar el desplegament de la mesura, i sobretot, per garantir seguretat jurídica i l’aplicació pràctica de les accions que s’han d’implementar, a les portes de l’inici d’una temporada alta per al turisme, com és el pont de desembre i la campanya de Nadal. Per això, consideren oportú que el departament de Salut es reuneixi amb ells i destaquen que aquesta mesura suposa afegir més costos empresarials, fet pel qual reclamen ajuts directes vinculats a la compensació d’aquestes despeses.

A més, la patronal ha destacat la situació en la qual es troben actualment les empreses de l’oci nocturn, les quals tenen problemes amb l’aplicació per validar certificats de vacunació. Per això, PIMEC demana també que l’administració pública faci una adequada previsió i la dotació de la infraestructura tecnològica suficient com per donar resposta als sectors afectats.