Espanya es convertirà durant tres dies en el centre mundial del Turisme: 24a Assemblea General de la OMT

De l'1 al 3 de desembre, Madrid acollirà la 24a Assemblea General de l'Organització Mundial de Turisme (OMT), on es definirà l'agenda per a reactivar el turisme mundial després de l'impacte negatiu de la pandèmia amb un compromís per un turisme més inclusiu i sostenible.

Més de 500 delegats de tot el món, inclosos ministres de Turisme dels Estats membres de la OMT, organitzacions internacionals, així com líders del sector privat i la societat civil, participaran en la reunió de l'òrgan suprem d'aquesta agència especialitzada de les Nacions Unides.

La Secretaria de la OMT presentarà una actualització exhaustiva del seu programa de treball, al mateix temps que reunirà el sector turístic mundial per a rellançar el turisme. Durant la trobada, al qual assistirà el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es projectarà un missatge especial del secretari general de les Nacions Unides, António Guterres.

Innovació, educació i desenvolupament rural

De conformitat amb les prioritats fonamentals de la OMT, l'Assemblea General se centrarà en la construcció per al futur mitjançant la innovació, l'educació i el turisme per al desenvolupament rural.

A Madrid, seu oficial de la OMT, l'organització llançarà el seu nova iniciativa 'Futurs digitals per a les pimes', dissenyada per a ajudar les petites empreses turístiques a aprofitar els beneficis de la innovació.

Així mateix, s'anunciaran els guanyadors de la primera edició de la iniciativa de la OMT "Best Tourism Villages by UNWTO" (Millors Llogarets Turístics per la OMT), reconeixent els millors exemples de destins rurals que adopten el turisme com un pilar de creixement i oportunitat, mentre que la Lliga d'Estudiants de la OMT 2021 celebrarà el futur del sector.

El secretari general de la OMT, Zurab Pololikashvili, presentarà el seu informe als Membres, en el qual descriurà com l'Organització va liderar la resposta del turisme mundial enfront de la crisi sense precedents causada per la COVID-19, en particular assegurant un suport vital per a les ocupacions i les empreses i garantint normes i protocols harmonitzats per a restablir la confiança en els viatges. L'informe també establirà plans per a un futur més inclusiu i resilient, incloent la revisió de l'Agenda 2030 de la OMT per a Àfrica i el primer Codi Internacional per a la Protecció dels Turistes, també dissenyat per a restaurar la confiança en els viatges.

El secretari general ha agraït al Govern espanyol per acceptar acollir l'esdeveniment, després que el Regne del Marroc es veiés obligat a renunciar a afavorir-lo a causa de consideracions de salut pública. "En circumstàncies difícils, Espanya ha fet un pas endavant per a acollir aquesta important Assemblea General. A la ciutat amfitriona de la OMT, Madrid, el turisme mundial es reunirà per a planificar un futur en el qual el nostre sector desenvolupi el seu potencial únic com a pilar de creixement inclusiu i oportunitats per a tots", ha assegurat Zurab.

Per a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, "la celebració d'aquest esdeveniment internacional permetrà potenciar el lideratge d'Espanya en el turisme mundial i de Madrid com a seu de la OMT, que serà l'epicentre del debat sobre la reactivació del turisme i la seva contribució als grans desafiaments com la sostenibilitat, la digitalització i la cohesió social i territorial. Espanya compartirà en aquest esdeveniment la seva experiència en el procés de vacunació i en la implementació del Certificat Covid que està permetent que el nostre país sigui consideradro com un destí segur i l'ambiciós pla de modernització i competitivitat del sector turístic que permetrà incrementar la qualitat, sostenibilitat, digitalització i diversitat del nostre turisme".

Reunions i eleccions estatutàries

La 24a sessió de l'Assemblea General donarà inici amb la celebració de la Sessió Plenària dels Membres Afiliats de la OMT. Aquí, empreses privades, organitzacions de gestió de destins, i representants de la societat civil i l'acadèmia, compartiran iniciatives per a la recuperació del turisme i idees per al creixement sostenible. També s'espera que aprovin el marc jurídic revisat per als Membres Afiliats, la qual cosa continuarà promovent la transició de la OMT cap a una organització més àgil, dinàmica i receptiva.

Els Comitès de Programa i de Pressupost de la OMT es reuniran per a subratllar el compromís de la Secretaria amb la transparència. També es demanarà als membres que confirmin el nomenament del secretari general Pololikashvili per a un segon mandat, seguint la recomanació del Consell Executiu de la OMT celebrat a l'inici de l'any. Junt Els Membres també votaran sobre els temes de les celebracions del Dia Mundial del Turisme de 2022 i 2023, i el país amfitrió de la 25a Assemblea General de 2023.