A Vilanova, el trenet de Ribes Roges de l'AFEVI rep el certificat d'element de turisme familiar

Bones dades d'ocupació al juliol, que refermen l'aposta turística de VNG

El circuit de tren en miniatura de l'AFEVI (Amics del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú) al parc de Ribes Roges ha rebut el distintiu com a element de turisme familiar que atorga l'Agència Catalana de Turisme, dins de la marca Platja en família.

Aquesta distinció referma l'aposta de Vilanova i la Geltrú per un turisme tranquil i familiar. El regidor de Promoció de ciutat, Jordi Medina, explica que "cuidem les entitats, establiments i equipaments que ens ajuden a revalidar i consolidar la nostra aposta pel turisme familiar". El regidor referma el treball per atraure aquesta tipologia de visitants "que s'adeqüi a la ciutat i no al revés, ens allunyem del turisme de masses i apostem per un turisme més tranquil".

Les dades del mes de juliol a Vilanova i la Geltrú avalen aquesta aposta. Hotels, càmpings i allotjaments turístics han tingut una ocupació mitjana del 87%. La ciutat disposa de gairebé 9.500 places d'allotjament, la majoria de les quals corresponent a càmpings (7.500). "Precisament aquest juliol és el que ha vingut" diu Jordi Medina, en referència al turisme familiar, "que posa en valor les nostres platges, els nostres càmpings i hotels. Són bones dades que ens consoliden i enforteixen com a destinació turística".

El circuit de trens de l'AFEVI al parc de Ribes Roges data de l'any 1981. Té un recorregut de 800 metres i compta amb 5 trens i un total de 33 vagons. És considerat el segon circuit més important de Catalunya i Espanya després del de l'Oreneta.

L'Agència Catalana de Turisme ha certificat les instal·lacions per comprovar el compliment d'elements com la seguretat i l'accessibilitat, així com els serveis que s'ofereixen i la informació a disposició del les persones usuàries. Francesc Tobal, president de l'AFEVI, s'ha mostrat molt satisfet per la certificació, "ens ha fet molta il·lusió, és un reconeixement a tota la feina que els companys han anat fent per mantenir el circuit".

El circuit de trens romandrà tancat per tasques de manteniment el mes d'agost i tornarà a funcionar a partir del mes de setembre.