IX Sopar Medieval organitzat pel Gremi d'Hostaleria d'Osona

El Gremi d’Hostaleria d’Osona organitza un sopar medieval, a partir dels plats que han tingut més acceptació durant les 8 edicions anteriors d’aquest esdeveniment.

Segons explica el president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, Néstor-Fabián Contreras, “els menjars a l’època medieval tenien dues vessants: una pels senyors i l’altra pel poble. Les elaboracions dels menjars del senyors eren suculentes i les receptes les trobem al receptari de Sent Soví, que fem servir com a consulta obligada per desenvolupar el sopar d’aquest dia”. organitzat pel Gremi d’Hostaleria d’Osona Sopar Medieval

El president del Gremi afegeix que “una de les característiques fonamentals del menjar dels senyors és la quantitat i varietat d’espècies que utilitzaven. Això donava més renom en el moment de degustar aquests menjars”. Pel què fa als menjars de la gent del poble, destaquen ingredients que es repeteixen en moltes elaboracions com el pa d’ordi, les cebes, els alls i la cansalada, que és el que menjaven diàriament acompanyats amb suaus vins avinagrats.

Aquest any es canvia el format i es farà un sopar a peu dret a l’Orfeó Vigatà, el dimarts 5 de desembre, a les 20h30.

El preu del sopar és de 10€ i els tiquets es poden comprar a l’Oficina de Turisme de Vic, l’Orfeó Vigatà i el Gremi d’Hostaleria d’Osona.