Quatre nous distintius de garantia de qualitat ambiental per a establiments turístics

Més d'un centenar d'empreses catalanes d'aquest sector disposen d'alguna certificació ambiental entre el Distintiu, l'Ecolabel i l'EMAS

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha concedit el Distintiu de garantia de qualitat ambiental a l’establiment de turisme rural Cal Barceló, de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), al càmping Prades Park, de Prades (Baix Camp), a l’Hostatgeria de Poblet, de Vimbodí i Poblet (Conca de Barberà) i a l’hotel Barcelona Catedral, ubicat al carrer Capellans de Barcelona.
 
Per a l’atorgament s’han tingut en compte criteris d’estalvi i eficiència energètica, especialment en l’àmbit de la il·luminació i la climatització, així com d’estalvi d’aigua, de gestió de residus, de compra de productes ecoetiquetats, de mobilitat, de formació ambiental dels treballadors i també de comunicació i promoció entre els usuaris i treballadors.
 
A banda, l’establiment de turisme rural Casa Arrufat de Nalec (Urgell) ha renovat per tres anys més el seu distintiu.
 
A Catalunya, més d’un centenar d’establiments turístics disposen d’alguna certificació ambiental, la majoria, una seixantena, del Distintiu de garantia de qualitat ambiental. La resta ostenten l’Ecolabel o l’EMAS. Aquests allotjaments contribueixen a la transició vers una economia circular, adoptant sistemes voluntaris de gestió ambiental i d’ecoetiquetatge.