Hisenda lligarà curt a Airbnb a partir de juliol

Haurà de presentar una declaració de la seva activitat

El Ministeri d'Hisenda ja ha trobat la fórmula per lligar curt a Airbnb i a la resta de plataformes de lloguer turístic. El departament de Cristóbal Montoro exigirà a les persones o entitats constituïdes com a plataformes col·laboratives que mitjancen en la cessió habitatges amb finalitats turístiques enviar a partir de l'1 de juliol de 2018 a l'Agència Tributària una declaració informativa sobre la seva activitat.

En concret, hauran d'aportar informació relativa al titular de l'habitatge, les persones que ho gaudeixen, la identificació de l'immoble, el nombre de dies gaudit i l'import obtingut per això.

Exceltur ha valorat molt positivament la decisió d'Hisenda. “Es tracta d'un pas molt important en l'eradicació de l'opacitat fiscal i falta de compliment de la normativa que regula els allotjaments turístics, amb la qual s'ha vingut desenvolupant el lloguer turístic d'habitatges a Espanya”, apunta.

Hisenda lligarà en curt a Airbnb a partir de julioHacienda lligarà en curt a Airbnb a partir de juliol

La patronal turística recorda que com es deriva d'un estudi que van fer en 2016 i la realitat de moltes destinacions turístiques espanyols ha corroborat (Barcelona, Madrid, Sant Sebastià, València o Palma), “el creixement descontrolado dels habitatges d'ús turístic, emparades per les noves plataformes tecnològiques, és el principal factor determinant dels episodis de creixement de la congestió turística que ha donat lloc a una contestació social al turisme en les destinacions turístiques espanyols de major èxit”.

Esperem i desitgem que aquesta mesura, juntament amb la translació al sector de l'allotjament turístic dels principis que sustenten la recent sentència Uber del Tribunal Superior de Justícia Europeu (La Justícia Europea ratifica que Uber és una empresa de transport), ajudi a fer partícips a les plataformes en el compliment de la legislació turística vigent”, finalitza Exceltur.