PIMEC demana responsabilitat a tots els partits polítics per constituir de forma ràpida un govern estable

Davant l’alta participació i la tendència continuista dels resultats, la patronal entén que s’ha de tornar a la normalitat institucional de manera immediata

Davants dels resultats electorals del 21-D, PIMEC demana que es constitueixi amb la màxima celeritat possible un govern estable i amb la necessària sensibilitat empresarial que inspiri tranquil·litat i garanteixi la seguretat econòmica i jurídica que exigeixen el país i el seu teixit productiu.

El Comitè Executiu de PIMEC, reunit aquest matí, ha destacat de manera molt positiva l’alta participació ciutadana (81,95%). Assenyala que el fet que sigui la participació més alta de la història i la tendència continuista dels resultats, no donen peu a especulacions, ni falses interpretacions, i tampoc justificarien un avançament electoral.

En aquest sentit, PIMEC apel·la a la responsabilitat de tots els grups parlamentaris per llegir i interpretar molt bé els resultats, aprendre dels errors i buscar fórmules de diàleg i compromís que donin estabilitat per governar en una legislatura sòlida i duradora.

Així mateix, l’entitat demana tornar a la normalitat institucional de manera immediata, així com la retirada de l’article 155 i de qualsevol tipus d’intervenció de la Generalitat. La patronal també recorda la necessitat d’emprendre ràpidament les reformes i accions de govern pendents i necessàries, que s'han vist interrompudes pel bloqueig del Govern central i la situació política dels darrers mesos.