El govern espanyol, sindicats i patronals firmen l'increment d'un 4% del salari mínim pel 2018

El salari mínim interprofessional augmentarà un 4% el 2018 i per tant passarà dels 707 als 736 euros en 14 pagues. Així ho han signat aquest dimarts el president espanyol, Mariano Rajoy, i la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, amb els representants de CCOO i UGT i de les patronals CEOE i CEPYME. El pacte també inclou que el sou mínim vagi pujant fins arribar als 850 euros el 2020, un increment condicionat a un creixement anual del PIB del 2,5%, una fita assumible, segons ha destacat Rajoy: "Són límits molt prudents perquè queden per sota del que estem aconseguint. Aquest any creixerem al 3,1% i es crearan més de 600.000 llocs de treball".

Perquè el sou mínim pugui anar augmentant fins als 850 euros, el govern espanyol posa dues condicions: un creixement econòmic superior al 2,5% anual i un increment del nombre d'afiliats a la Seguretat Social de 450.000 persones de mitjana anual.

Des dels sindicats, es confia que aquest acord obri la porta a noves millores socials. Així ho ha posat de manifest el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, que ha apostat perquè hi hagi "nous acords" que "tornin a situar el país en un procés de recuperació de drets, de benestar i repartiment de la riquesa". L'augment del sou mínim, pactat dimarts passat, afectarà directament més de mig milió de treballadors. Suposarà un increment d'ingressos a les arques de la Seguretat Social.