Greencustomers i el potencial de les greenroom

Greencustomers és una empresa de monitorització energètica especialitzada en el sector turístic.

Proporciona una solució de monitorització IoT (Internet de les coses) PLUG & PLAY per traçar correctament els plans de sostenibilitat energètica.

Contribueix amb indicadors per millorar l'eficiència energètica dels allotjaments aportant noves estratègies verdes que impliquen als diferents actors per fer un ús respectuós dels recursos i d’aquesta forma generar grans estalvis econòmics.

                                                            Controlem la nostra despesa

Greencustomers va ser guardonada amb el premi Futurisme com a millor Startup de turisme del 2017 per la seva innovadora solució de greenroom portant l'aplicació de la tecnologia de monitorització a un altre nivell, creant un nou producte verd per als allotjaments turístics creant una oferta i experiència responsable i sostenible als viatgers.

Una greenroom és una nova categoria de habitacions amb valors respectuosos amb l'entorn. Concebuda per despertar la consciencia del viatger, fomentant i incentivant el bon ús dels recursos de les habitacions.

A una greenroom l’hoste pot connectar-se a l'aplicació online de l’habitació (sense necessitat de descàrrega) a través del seu Smartphone per a conèixer els consums d’energia, on el simpàtic assistent energètic de l’habitació li anirà donant recomanacions per fer un bon ús dels recursos; no només es tracten els temes de l’energia també en l'ús de tovalloles o residus que també tenen un impacte indirecte cap al medi ambient.

                                                           El Kit de Greencustomers

“Els cartells sobre medi ambient ja no funcionen, a través de l’aplicació tenim l’oportunitat d’adequar el missatge i l'objectiu per als diferent tipus d’hoste i nombre de nits”.

L’hoste pot traçant la seva petjada durant la seva estada, obtenint reconeixements pel bon ús dels recursos de l'energia, que li permetrà al client crear-se el seu perfil reputacional de viatger responsable segons el seu grau d’eficiència.

L’únic requisit per transformar una habitació en greenroom és dotar-la de sensors d'aigua i electricitat que proveeix Greencustomers per tal de captar els consums i connectar l’habitació al núvol, sense necessitat d’Internet ni cap tipus d’infraestructura per part de l’allotjament. Mitjançant el seu kit greenroom autoinstal·lable que inclou la cartelleria i material didàctic per muntar a l’habitació, permet al propi personal de manteniment de forma ràpida i senzilla fer la transformació, podent oferir una oferta amb un producte nou, verd i innovador amb una infinitat de possibilitats per als allotjaments, podent captar i fidelitzar a nous client i a les noves generacions de clients responsables i oferir recompenses amb productes premium segons el seu grau d'eficiència.

L'allotjament a través del portal de seguiment online pot obtenir els indicadors i informes automatitzats de l'ús de les instal·lacions, no només de les habitacions sinó de qualsevol punt de la instal·lació de l'edifici amb potencial d’estalvi, millorant el coneixement dels patrons de consum, detecció de malfuncionaments, pics de demanda, entre altres, obtenint millor control dels consums segmentats segons les àrees.

L'eficiència energètica és un punt necessari i molt important degut al increments de preus de la energia i la escassetat dels recursos hídrics a la que portem anys enfrontant-nos, però primer cal obtenir una major traçabilitat de les instal·lacions per rendibilitzar adequadament les inversions en sistemes d’eficiència energètica d’estalvi i el control, ja que segons Greencustomers “el major estalvi és no consumir o malbaratar l'energia”, per tant, es pot fer un gran estalvi simplement amb la captació dels indicadors i incloent polítiques de sensibilització amb els indicadors reals produïts a les instal·lacions.

www.greencustomers.net