Catalunya és la zona de l'Estat on més diners es gasten els turistes estrangers

Tot i caure un 4,2% al novembre, la despesa acumulada situa el territori català al capdavant de la llista, per sobre de Canàries i les Illes Balears

Catalunya continua sent el lloc preferit pels turistes estrangers que visiten Espanya per deixar-se els estalvis. Tot i veure's superat aquest mes de novembre per Canàries, el territori català ha liderat la classificació de despesa turística des del mes de gener i, en l'acumulat, continua aixoplugant el percentatge més elevat.

Concretament, la despesa dels turistes estrangers en terres catalanes ha disminuït un 4,2% durant el mes de novembre en relació al mateix mes del 2016 i se situa en 937 milions d'euros. Segons dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) fetes públiques aquest dimecres, cada visitant va gastar de mitjana 949 euros durant la seva estada, un 2% menys que la dada interanual.

Al novembre va ser Canàries la comunitat que va situar-se com a destí principal amb una major despesa dels turistes estrangers amb un 32,5% del total, seguida de Catalunya amb un 20,2% i Madrid amb un 13,6%. En qualsevol cas, durant els primers onze mesos del 2017 Catalunya continua liderant l'acumulació de despesa de turistes estrangers al conjunt de l'estat espanyol amb un 22,2% del total seguida de Canàries amb un 18,5% i les Illes Balears amb un 17,6%. Agafant els diners gastats com a referència, segons l'INE, Catalunya acumula 18.275 milions d'euros, seguida de Canàries amb 18.275 i les Illes Balears amb 14.476.

Segons les dades provisionals, la despesa mitjana diària del turista estranger a Catalunya se situa en 186 euros, un 9% més que el mateix mes de l'any 2016. Per contra, la durada mitjana del viatge va reduir-se un 10% situant-se en 5,1 dies.

​Els principals països emissors pel que fa a la despesa són el Regne Unit, amb el 17,95 del total, Alemanya, amb el 13,3%, i el conjunt de països nòrdics (Dinamarca, Finlàndia, Noruega i Suècia), amb el 12% del total. La despesa dels turistes residents al Regne Unit creix un 6,6% a la taxa anual, la dels Alemanys un 16,6% i la dels països nòrdics un 15,1%.