Sant Sadurní renovarà la museografia del Centre d'Interpretació del Cava

El Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní s’ha convertit els darrers anys en una de les referències turístiques de la capital del cava.

Quan es va inaugurar fa poc més de sis anys, es va apostar per les noves tecnologies com la principal eina per transmetre el coneixement, un rumb que ara s’ha decidit variar.

                                                                                              

 
La regidoria de Turisme ha anunciat aquesta setmana que vol renovar la museografia del CIC Fassina, amb l’objectiu que no depengui tant dels recursos audiovisuals. Actualment, la majoria de plafons disposen d’aquesta tecnologia. La intervenció pretén substituir una part de la producció audiovisual i també de la maquinària fins a la renovació total de tota la maquinària i el discurs. Des de Turisme s’ha apuntat que la proposta seguirà sent “moderna”, i que es busca que pugui ser interessant “per a tot el públic”.
 
Subvenció comarcal
 
Tal com han explicat des de l’Ajuntament, la millora tindrà un cost de 322.314,05 euros, i per finançar-la s’obtindrà una subvenció del fons FEDER que ascendeix a 161.157 euros. Aquesta partida s’inclou en els més de 2 milions que s’han atorgat a la comarca per endegar el projecte “Penedès 3600”, i del qual se’n beneficiaran 14 consistoris penedesencs, que han presentat diferents propostes. Les diverses actuacions -també la de Sant Sadurní- es faran entre l’any 2017 i 2019 principalment, i quedaran totes enllestides abans del 31 de desembre del 2020.