Hisenda eleva l'exempció fiscal dels xecs i targetes de menjar

Passa dels 9 a 11 euros diaris

El Ministeri d'Hisenda ha elevat l'exempció fiscal dels xecs i targetes de menjar, passant de 9 a 11 euros diaris. "El menú del dia porta dècades sent model d'èxit del nostre país i aquesta mesura anunciada pel Govern suposa un reforç d'aquesta fórmula", segons ha informat la Federación Española de Hosteleria.
 
L'increment de l'exempció fiscal respon a una reivindicació que des de 2014 es ve fent per part de l'Associació Espanyola d'empreses de Vals de Menjars i Altres Serveis (AEEVCOS), la FEHR i la patronal CEOE.
 
D'aquesta manera, "l'augment de l'exempció fiscal s'acosta al cost mitjà del menú de migdia al nostre país, que en els últims anys s'havia vist incrementat per la inflació i per l'augment dels costos de producció per als restaurants", segons han informat les citades entitats.
 
"Amb aquest canvi de fiscalitat, els empleats seran els primers beneficiats en augmentar el seu poder adquisitiu, ja que aquests 11 euros diaris estan exempts d'IRPF. A manera d'exemple, si un empleat utilitzés vals de menjar diàriament de dilluns a divendres, estalviaria una mitjana de 600 euros anuals (calculats sobre la base d'un IRPF del 25%)", expliquen les mateixes fonts.
 
Reducció de l'absentisme laboral
 
D'altra banda, les empreses usuàries de vals de menjar estimen que, des de la implantació dels vals, l'absentisme laboral s'ha reduït en un 37,7%, "la qual cosa suposa un augment en la productivitat empresarial superior a 1,7 milions d'hores".
S'estima que els vals de menjar tenen un impacte directe de 619 milions d'euros en el sector, generant 15.000 ocupacions directes, d'acord amb les mateixes fonts.