L'Ajuntament de Vilanova considera que es mostra molt actiu en relació al soroll i l'incivisme a la via pública

Vol puntualitzar que els veïns del carrer Correu van interposar un contenciós-administratiu contra el consistori per inactivitat i no una querella

El cas encara no està vist per sentència i l’Ajuntament defensa que està efectuant una diversitat d’actuacions en aquesta zona, de manera freqüent i continuada

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, tot i mantenir una postura de prudència en relació al contenciós-administratiu interposat pel veïnat del carrer Correu, per tractar-se d’un assumpte que es troba pendent de resolució judicial, vol precisar que el cas no es troba vist per sentència. El passat 20 de desembre va tenir lloc l’actuació procedimental de ratificació de les diferents proves pericials realitzades, i la següent fase serà la de conclusions de les parts (demandants, ministeri fiscal, Ajuntament i locals afectats), abans que  finalment es dicti sentència per part del Jutjat.

Com es recordarà l’advocat que representa el veïnat, Joaquim Martí, es va mostrar molt esperançat que el Contenciós Administratiu contra l’Ajuntament es decanti a favor seu. El veïnat va denunciar al consistori vilanoví per inactivitat en relació al soroll, l’incivisme i la inseguretat que pateixen a causa de part de la clientela dels locals nocturns ubicats al carrer. El jurista va fer aquestes manifestacions després de veure que les proves pericials aportades pel mateix Ajuntament de Vilanova indiquen que els registres realitzats durant 30 dies, entre octubre i novembre d’enguany, superaven els nivells permesos, a la via pública, les deu nits -de dijous a dissabte -, entre les onze de la nit i les set de la matinada. També es registren pics de 70 decibels alguns dissabtes a la nit.

L’Ajuntament de Vilanova vol deixar que clar que es tracta d’una querella contra l’Ajuntament, i que per tant l’assumpte no es troba dins l’ordre penal, sinó d’un procediment contenciós-administratiu. En aquest contenciós-administratiu els veïns i veïnes demanaven que l’Ajuntament cesi en la seva inactivitat i se centri en el control de dos locals nocturns del carrer Correu, entre el carrer Codonyat i la rambla Josep Tomàs Ventosa. El veïnat demana bàsicament que s’augmenti el control del compliment de la normativa quant a aforament dels locals nocturns i de les ordenances municipals a la via pública.

L’Ajuntament fa temps que està efectuant una diversitat d’actuacions en aquesta zona, de manera freqüent i continuada, tant abans com després del recurs contenciós administratiu interposat pel veïnat: controls i actuacions policials, obertura d’expedients sancionadors als establiments que tanquen fora de l’horari establert, clausura de local per incompliment de la llicència atorgada, resolucions municipals de reducció horària, aplicació del Pla d’Usos vigent pel que fa a la limitació d’instal·lació de nous establiments, neteja de façanes, etc. El consistori considera que és important recordar, també, que es tracta d’un carrer amb una freqüència de trànsit motoritzat molt densa, així com amb un ampli moviment de persones coincidint amb l’horari de tancament nocturn dels diversos establiments d’oci nocturn existents per la zona.

Com es recordarà també, el consistori vilanoví, ja va obligar, al febrer de l’any passat, a avançar l’horari del tancament d'un dels establiments d'oci nocturn del carrer Cuba número 5. L'establiment haurà de tancar ara a les tres de la matinada, en comptes de les cinc. Una mesura adoptada arran de les nombroses queixes veïnals relacionades amb els incidents que es produeixen com a conseqüència dels horaris de tancament d'aquest establiment. En aquest sentit, i en relació a la problemàtica manifestada pels veïns del carrer Correu, a mitjans del desembre passat l’Ajuntament també va obligar a avançar l'horari de tancament d'un local d'oci nocturn ubicat en aquest carrer. I finalment, una setmana després sancionava i clausurava un local d’oci nocturn del carrer Llibertat durant sis mesos, per reiterades vulneracions de l’horari permès. Per tot plegat, l’Ajuntament de Vilanova considera que no es pot considerar que tingui un paper inactiu en relació a les queixes del veïnat per les molèsties ocasionades per la clientela i pels mateixos locals d’oci nocturn.