Cubelles i Cunit es tornen a unir per viure un mes de febrer dedicat al xató

Tots els comensals dels establiments adherits rebran una entrada gratuïta a l’Exposició permanent del pallasso Charlie Rivel

 
El Castell de Cubelles ha acollit la presentació pública del Mes del Xató al Penedès Marítim 2018, una iniciativa que arriba a la tercera edició i que enguany compta amb a col·laboració de NODE Garraf - Agència de Desenvolupament i del projecte Xarxa Productes de la Terra, una proposta impulsada per donar suport a totes aquelles persones que es dediquen professionalment a produir i transformar productes alimentaris lligats al territori amb criteris de qualitat i proximitat. L’acte ha comptat amb la presència de l’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i els regidors de Turisme de Cubelles i Cunit, Raül Mudarra i Jaume Casañas, respectivament. A més, en representació dels restauradors d’ambdós municipis hi ha pres part els responsables del restaurant Cal Tala de Cubelles i la Llar d’en Katxi de Cunit.
 
                                                                                                 
 
La campanya inicialment distribuirà 2.000 llibrets del Mes del Xató al Penedès Marítim, que recull tota la informació dels establiments que participant a la campanya de promoció i els menús que ofereixen.
 
Els diversos restaurants participants a la campanya han elaborat un menú a preus assequibles, que oscil·len entre 14i els 20 euros, on el protagonisme indiscutible és el xató. Com a les dues anteriors edicions, aquesta campanya de promoció de la gastronomia local de Cubelles i Cunit té com incentiu el sorteig de divuit sopars/dinars per a dues persones entre els seus participants. Per a participar als sorteig cal anar a un mínim de dos restaurants diferents participants a la campanya. Per acreditar aquesta assistència, s’haurà d’omplir una papereta de participació i valoració del Mes del Xató (les caselles amb els segells dels dos restaurants) i es podrà lliurar a les oficines de Turisme de Cubelles o Turisme de Cunit o bé als restaurants participants. El sorteig dels sopars/dinars es realitzarà durant la primera quinzena del mes de març. Els afortunats els podran gaudir fins el 31 de maig de 2018.
 
L’acte ha conclòs amb l’entrega al restaurant La Salseta de Cubelles del diploma acreditatiu del millor xató de l’edició 2017 del Mes de Xató, segons les votacions populars dels participants.