Premi Remenja'mmm

Els impulsors de Remenja’mmm (Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i Grup GSR) convoquen un concurs on es premiaran aquells restaurants que duguin a terme les millors accions per reduir el malbaratament alimentari. Consulta les bases i omple el formulari per participar!

Per primer cop, el projecte Remenja’mmm, impulsat per Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i Grup GSR, convoca un concurs on es premiaran a aquells restaurants que duguin a terme accions per reduir el malbaratament alimentari. Recordem que un terç del total de la producció alimentària mundial acaba llençant-se i per això cal un canvi en consciència de tots els agents socials i econòmics que intervenen en el cicle alimentari. El concurs forma part del projecte “Remenja’mmm”, que promou la reducció del malbaratament alimentari en els restaurants. El premi es concedirà a l'establiment amb millor prevenció i gestió dels aliments.

Des de la FIHR, hem apostat per aquest Projecte des del primer dia que ens van demanar col.laborar, i fruït d'aquesta tasca de difussió, hem pogut comptar amb les adhessions, entre d'altres, d'establiments de Viladecans, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Solsonès, Alt Penedès, Terrassa... el nostre Instagram és ple de fotografies dels cuiners més representatius del #territorifihr. Tanmateix, hem col.laborat en la redacció de les Bases del Concurs de forma activa, i el Vicepresident de la FIHR i President del Gremi d'Hostaleria de Viladecans i xef, Mingo Morilla, de Cal Mingo, formarà part del Jurat d'aquesta primera edició del Concurs Remenja'mmm, juntament amb el Gerent de la Federació.

El jurat consta d’un membre de cada una de les organitzacions promotores de Remenja’mmm (Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i Grup GSR) i representants de l’Agència de Residus de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració, PIMEC Comerç, l'organització de consum Opcions, Manuel Bruscas (coautor de Los tomates de verdad son feos), Barcelona Restaurants Sostenibles, Ada Parellada i Mingo Morilla.

El jurat seleccionarà les millors iniciatives presentades seguint els criteris d’avaluació del punt 6 de les Bases del Premi, i es publicaran a la web i xarxes socials de Remenja'mmm. Es tindrà en compte la valoració que tinguin les bones pràctiques finalistes a través de les xarxes socials

Poden presentar la seva candidatura tots aquells establiments (restaurants, hotels o bars de menú) ja adherits al projecte “Remenja’mmm”, així com també qualsevol establiment de les tipologies esmentades que desitgi participar d’aquesta convocatòria.

Els participants hauran de promoure en els seus establiments una o més accions per reduir el malbaratament alimentari en el seu dia a dia. Només es considerarà vàlida la participació d’aquells inscrits que compleixin els requisits de participació descrits en aquest punt.

Les sol·licituds per participar en la convocatòria s’han de presentar omplint el formulari de participació que trobaran a la pàgina web de www.remenjammm.cat.

El formulari consta de 3 parts on s’hauran d’omplir:

  1. Les dades de l’establiment (bar de menú, restaurant o hotel).
  2. Les dades del responsable de la inscripció.
  3. La descripció de la bona pràctica que es presenta per optar al Premi Remenja'mmm

La data límit de presentació de les candidatures és el dia 31 de març de 2018.

Les dades de caràcter personal de les persones sol·licitants seran tractades d’acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre de Protecció de Dades de Caràcter Personal

El Premi a la millor iniciativa Remenja’mmm s’erigeix com a referent en la promoció de la restauració sostenible amb l’objectiu de donar visibilitat a les millors pràctiques i promoure la rèplica de les millors iniciatives al sector.

Els guanyadors del Premi Remenja’mmm seran guardonats amb un diploma únic i valedor dels valors de la sostenibilitat, i gaudiran de l’oportunitat de compartir la iniciativa premiada amb els representants de les administracions, la comunitat de restauradors i els mitjans de comunicació presents en l’acte de lliurament del Premi.

El nom dels premiats es publicarà a la pàgina web i xarxes socials (facebook, twitter i instagram) de Remenja’mmm en un màxim de 3 mesos després del final del termini de presentació.

Se celebrarà un acte de lliurament del Premi, els detalls del qual es comunicaran al llarg del procés de deliberació. En aquest esdeveniment, autoritats públiques de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona així com personalitats del món gastronòmic lliuraran el premi.

Per a l’elecció dels guanyadors es valorarà diversos aspectes com la durada de l'acció, com incideix (reducció, aprofitament o donació d'excedents alimentaris), quantitat, impacte en la comunicació, fase del cicle alimentari on influencia, innovació, integració amb altres accions.