Vinseum va tenir 29.050 usuaris l'any passat i va incrementar un 45% el públic escolar

La segona fase de les obres de Vinseum, consistent en l’enderroc de l’edifici de Cal Pa i Figues, i la construcció d’un nou edifici de 3.796 m2, és previst que s’iniciï a finals de febrer o principis de març. Des del juny passat s’ha realitzat una important tasca de buidatge de les instal·lacions i s’han traslladat més de 5.000 objectes als magatzems de Cal Berger.

Es tracta de peces d’arts decoratives, i plàstiques, de la pinacoteca, de la col·lecció d’ornitologia, així com del llegat de Mossèn Trens. Aquestes es mostraran a la societat en el decurs d’una jornada de portes obertes que podria ser al maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. Així ho manifesten els responsables del Vinseum durant la presentació de les dades de visitants del 2017. També recordaven que queden menys de 1.000 dies per visitar l’exposició estable del Museu de les Cultures del Vi i animaven a fer-ho abans de la renovació dels espais.

El director, Xavi Fornos, explicava que l’any passat el museu va tenir 29.050 usuaris, un 4% menys que l’any 2016, tot i que onze punts per sota de la mitjana general de descens del públic dels museus a Catalunya. L’exposició estable va rebre 8.466 visitants, les exposicions temporals 6.300 i 14.300 persones van assistir als actes culturals organitzats pel Vinseum. Del total de visitants, un gairebé un 80% són catalans, i un 15,98% estrangers.

Una de les dades que més es van destacar va ser l’increment del públic escolar, que va ser d’un 45% en un any, fins aribar als 3.700 alumnes, un públic que volen seguir consolidant i potenciant.

De les activitats organitzades de cara al 2018, es van destacar les tres exposicions temporals que s’hi realitzaran, La fi és el principi, 25 anys del Firart, i Sireni & Co, i el Vilapensa, la primera edició d’un festival dedicat al pensament i la filosofia que tindrà lloc del 18 al 22 d’abril.