El concurs a la Millor Truita d'Osona o l'arròs de costella de porc amb calçots, són algunes de les novetats del proper Dijous Llarder d'Osona Cuina

El dijous 8 de febrer la Plaça Major de Vic tornarà a aplegar milers de persones per celebrar aquesta diada

El proper dijous dia 8 de febrer torna el Dijous Llarder a la Plaça Major de Vic, organitzat pel col·lectiu de cuiners Osona Cuina, amb una oferta gastronòmica ampliada i un concurs per escollir la Millor Truita d’Osona com a principal novetat.

Aquesta edició vol recuperar el seu format tradicional de dia, en el que se serviran entrepans des de les 9 del matí fins al voltant de les 16h de la tarda. A més, el dimecres al vespre es podrà assistir un any més a la tradicional penjada dels porcs, moment en que es preparen les peces que estaran rostint-se a foc lent durant tota la nit al mig de la Plaça Major. Per això, no serà fins a les 12h del migdia del dijous que es serviran els  esperats entrepans de porc rostit Ral d’Avinyó amb salsa agredolça i pa d’Osona. A banda dels entrepans habituals –botifarra, botifarra negra, cansalada- enguany s’afegeixen també dues propostes gastronòmiques: l’entrepà de canelons i l’arròs de porc rostit amb calçots. L’entrepà de caneló serà elaborat per l’Escola d’Hostaleria d’Osona amb els productes d’Osona Terra i La Selecta, col·laboradors en aquesta festa popular.

La principal novetat d’aquesta propera edició serà la realització d’un concurs per escollir la Millor Truita d’Osona, adreçat al públic particular que hi podrà inscriure’s i dur la seva truita de recepta totalment lliure, el mateix dijous de 8h a 9:30h del matí. El tast de les truites es realitzarà a les 10:30h per part d’un jurat compost per 5 membres del col·lectiu de cuiners, i es valoraran paràmetres com la cocció, l’originalitat, el gust o la textura. La truita que obtingui la millor puntuació en resultarà vencedora, i el seu cuiner s’endurà un val de 150€ per a bescanviar a qualsevol dels restaurants del grup de cuiners osonencs. Consulta les bases del concurs.

Una vegada més, l’esdeveniment compta amb el suport i col·laboració d’Estrella Damm; així com la reconeguda marca del sector carni Ral d’Avinyó; Osona Terra, el col·lectiu de productors de la comarca d’Osona; i, l’Escola d’Hosteleria d’Osona, La Selecta, l’Ajuntament de Vic i Osona Turisme.

L’objectiu d’Osona Cuina, que aquest any celebra el 20è aniversari, és seguir treballant per convertir la comarca que representen en un referent de la cultura gastronòmica del país, unint forces, creativitat i experiència darrere els fogons per aconseguir situar la cuina osonenca al mapa gastronòmic internacional.

Lloc 
Plaça Major de Vic

Data i hora 
8 de febrer
De 9:00h a 16:00h

Preu 
Esmorzar i dinar: Entrepà o arròs i beguda 6 euros

 
 
Imprimir