Torna el Dijous Llarder a Vic

La imatge dels pocs rostint al mig de la plaça Major, a partir d’aquest dimecres al vespre, tornarà a ser la icona d’aquesta festa que impulsa el col·lectiu Osona Cuina.

La plaça Major tornarà a ser l’escenari del popular Dijous Llarder, la festa popular que, en motiu d’aquesta celebració tradicional, organitza des de fa anys el col·lectiu Osona Cuina. Aquest dimecres al vespre ja es va viure el simbòlic preàmbul: la penjada dels porcs en unes graelles gegants per començar-los a rostir.

La jornada arrencarà a les 9 del matí, quan es començaran a servir els primers entrepans de botifarra, botifarra negra o cansalada. Els de porc rostit Ral d’Avinyó amb salsa agredolça i pa d’Osona, en canvi, no apareixeran fins al migdia. A banda dels entrepans habituals enguany s’hi sumen dues propostes gastronòmiques més: l’entrepà de canelons i l’arròs de porc rostit amb calçots. El primer estarà elaborat per l’Escola d’Hostaleria d’Osona amb productes d’Osona Terra i La Selecta, col·laboradors habituals d’aquesta festa popular.

La principal novetat és la convocatòria d’un concurs per escollir la Millor Truita d’Osona. Qualsevol particular que hi vulgui participar s’haurà d’inscriure i portar la truita el mateix dijous entre les 8 i 2/4 de 10 del  matí. El tast i valoració es farà a 2/4 d’11 per part d’un jurat format per membres del col·lectiu de cuiners. La truita que obtingui la millor puntuació s’endurà un val de 150 euros a bescanviar a qualsevol dels restaurants d’Osona Cuina.