Els Mossos desarticulen un grup criminal que venia drogues a la principals zones d'oci nocturn de Sitges

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava al tràfic de drogues a les principals zones d'oci nocturn de Sitges.

L’operació, que s’ha desenvolupat en dues fases, s’ha saldat amb la detenció de 38 persones, entre traficants i col·laboradors, i el desmantellament de dos punts de venda de drogues, a més de la intervenció d’importants quantitats d'estupefaents, sobretot de cocaïna i haixix.

La darrera fase de l’operatiu es va produir el passat 9 de febrer, just abans de l’inici del Carnaval de Sitges, amb la detenció de 16 persones, de nacionalitats espanyola i marroquina, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i de pertinença a grup criminal.

Així mateix, es van comissar vuit quilos d'haixix distribuït en paquets, 67 embolcalls d'haixix preparats per a la seva venda i 25 embolcalls de cocaïna. 

La investigació, tutelada pel Jutjat número 8 de Vilanova i al Geltrú, es va iniciar a mitjans del mes d’octubre del 2016. Arran de les indagacions, els agents van identificar els principals responsables de la introducció, la distribució i la venda de droga a la zona del Garraf i gran part dels seus col·laboradors.

Els agents van concloure que totes les persones investigades conformaven un grup criminal concertat per cometre un delicte continuat contra la salut pública. Concretament, se centraven en la venda de cocaïna, èxtasi, marihuana i haixix. A més, els investigadors van comprovar que aquest grup criminal, dedicat exclusivament al mercadeig d’aquestes drogues, controlava de manera activa dos dels principals punts d’oci nocturn del municipi de Sitges.

En una primera fase de l'operació, en un dispositiu del passat 14 de desembre, els agents van realitzar entrades i registres en 14 domicilis en les localitats de Les Roquetes, Segur de Calafell, Sitges i Vilanova i la Geltrú i en tres locals de restauració i oci nocturn de la capital del Garraf.

Aquell dia van detenir 16 persones de nacionalitats dominicana, espanyola, equatoriana i romanesa, sis dels quals van entrar a presó. Així mateix, es va comissar gairebé un quilo de cocaïna, envasada en diferents formes, més de sis quilos de marihuana, ja recol·lectada en forma de cabdells, un quilo d'haixix en pastilles i més de 22.000 euros en efectiu. També es va localitzar una gran quantitat de substància de tall, gairebé vuit quilos, productes químics i estris pel tractament i el tall de la cocaïna.

Els investigadors van constatar que el grup tenia previst enviar una persona a Sud-amèrica amb l’objectiu d’introduir substàncies estupefaents camuflades dins de l’equipatge. Així, van establir un dispositiu de vigilància a l’aeroport del Prat i el 23 de desembre van detenir un home i dues dones a la Terminal 1 per un delicte contra la salut pública. Els agents van comissar més de cinc quilos de cocaïna líquida, amagada dintre de diferents recipients de plàstic, hermèticament tancats, que transportava una de les detingudes en una maleta.

El 31 de gener es va realitzar una entrada i registre en un domicili de Sant Pere de Ribes, on es van detenir tres persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, una d’elles va ingressar a presó, i es van intervenir cinc grams de cocaïna en roca, 13 embolcalls d'haixix i 1.600 euros en efectiu. Transcorregut més d’un any d’investigació, els agents van determinar que la quantitat de droga que havien dispensat en el municipi durant tot aquest temps superava els 100.000 euros.

Finalment, en una segona fase de l'operació, la investigació va culminar el divendres passat, coincidint amb l’inici de les festes del Carnestoltes, amb dues entrades i registres als domicilis de venda de droga al consumidor final a Sitges i amb dues inspeccions a locals d’oci nocturn de la mateixa localitat. 

Aquest dispositiu es va saldar amb la detenció de 16 persones. També es va comissar vuit quilos d'haixix distribuït en paquets, 67 embolcalls d'haixix preparats per a la seva venda i 25 embolcalls de cocaïna. Així mateix van comissar diversos estris relacionats amb l’activitat delictiva amb el tràfic de drogues com bàscules i bossetes. D’aquests darrers 16 arrestats, 9 han passat a disposició judicial aquest matí.