Balanç del projecte de recuperació del conreu d'espigall al Parc del Garraf

Aquest divendres, 16 de febrer, a les 11.00 h, tindrà lloc als conreus de l’Escola de Natura de Can Grau, a Olivella, al Parc del Garraf, la presentació i balanç del projecte “Espais Naturals amb Denominació d’Origen: l’espigall del Garraf”.

Aquest projecte ha permès recuperar l’agricultura dins el Parc del Garraf i també, obrir una línia de recerca entorn a la recuperació  de l’espigall, una varietat de col conreada tradicionalment a la comarca del Garraf anomenada col brotonera, millorant-ne la seva producció i rendiment gràcies al programa desenvolupat per la Fundació Miquel Agustí vinculada a l'Escola Superior d'Agricultura de la Universitat Politècnica de Catalunya.

L’objectiu final del projecte és l’assoliment d’una marca de qualitat europea (indicació Geogràfica Protegida o Denominació d’Origen Protegida) que doni  un grau de protecció i reconeixement als espigalls per tal que esdevingui un producte gastronòmic de rellevància de la cuina catalana.

L’eix central d’aquest projecte és permetre el desenvolupament econòmic de les explotacions agrícoles i assegurar una producció sostenible i també competitiva dins l’entorn dels parcs naturals.

La presentació i balanç del projecte anirà a càrrec del diputat adjunt d’espais Naturals, Jesús Calderer, juntament amb Montse Marcet, presidenta de l’associació Espigalls del Garraf, Rosa Huguet, presidenta NODE Garraf, Joan Simó, director científic de la Fundació Miquel Agustí, i Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella.

Després de l’acte, a l’Escola de Natura de Can Grau es farà una degustació gastronòmica dels espigalls del Garraf a càrrec de l’Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges.

Localitzador: https://goo.gl/maps/pfjcv8D7zdH2