L'igualadí Joan Vidal Baliu, segon al concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí

Organitzat per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, és el premi de joves cuiners més antic de l’estat

El jove igualadí Joan Vidal Baliu ha quedat segon del prestigiós concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí, que es va celebrar a Lleida el passat dilluns. Vidal, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, va presentar una proposta de conill amb textura de verdures i maionesa de pera i mató i, de postres, una volta de fira.

 

El Joves Cuiners Àngel Moncusí, organitzat per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, és el més antic que se celebra a l'estat espanyol. Enguany ha celebrat la seva 29a edició.

El guanyador fou el jove Àngel Esteve del restaurant Cràpula, per les seves creacions terrina de conill, espinacs, avellana i tupí; i de postres, pera escalivada amb mantega noisette i xocolata blanca.

El segon premi ha estat per a Joan Vidal de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, amb la presentació de conill amb textura de verdures i maionesa de pera i mató; i de postres, una volta de fira.

El guardó corresponent al millor treball de cuina ha estat per a Sergi Aritzeta de Cal Xirricló.

Al concurs s'hi van presentar joves que estan a les cuines de restaurants com l'Estel de la Mercè, Can Boix de Peramla, Can Jubany, El Caliu, l'Hotel Castell de Ciutat, Carballeira, etc., i centres com l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona o l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.

El jurat va estar integrat per reconeguts professionals el sector de la restauració i la gastronomia, com Sergi de Meià, propietari del restaurant Sergi de Meià a Barcelona i President de l’Institut Català de la Cuina, Pol Contreras cuiner i cap de pastisseria a El Portal de Echaurren, Jaume Solé, xef executiu a Port Aventura i Genís Costa, guanyador del Joves Cuiners Àngel Moncusí de l'any passat. El jurat tècnic de cuina anà a càrrec de Marc Blesa, col·laborador en projectes d’assessoria a Vakkum (BCN) i amb una llarga trajectòria de xef en diferents restaurants i hotels, i Jordi Gau, actualment al restaurant Disfrutar de Barcelona.