L'Ajuntament i els clubs fan front comú per fer Igualada Ciutat Europea de l'Esport

Representants de la Generalitat mostren el seu suport també a la candidatura anoienca

El mes de maig, una delegació vinculada a la Comissió Europea visitarà les instal·lacions esportives d'Igualada. El govern municipal va traslladar als presidents de les entitats locals la importància de comptar amb el seu suport per assolir aquesta fita.

En una jornada de festa major per l'esport igualadí, amb el lliurament dels Premis Neptú, aquest diumenge una àmplia representació de clubs esportius d'Igualada feia explícit el compromís amb l'Ajuntament d'Igualada per treballar junts i assolir la distinció de Ciutat Europea de l'Esport l'any 2019. La trobada es va fer a la finalització de la gala de lliurament dels guardons, quan el govern municipal va traslladar als presidents d'una trentena de clubs locals quin és l'estat actual de la candidatura i com hi poden contribuir des de les seves entitats.

 

El batlle Marc Castells va explicar la importància d'assolir aquest segell de qualitat, que ha de servir per reconèixer Igualada com una ciutat on l'esport gaudeix d'un important arrelament en la societat, ajudant a desenvolupar valors, millorar la qualitat de vida i contribuir al desenvolupament dels seus ciutadans. Alhora, ha de permetre "també una major projecció exterior dels clubs i esportistes locals, millorar les instal·lacions esportives municipals i atraure noves competicions de màxim nivell".

El títol en qüestió el concedeix la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (ACES Europe), d'acord amb la Comissió Europea, després de valorar les diferents candidatures. Al mes de maig, Igualada rebrà la visita del comitè d'avaluació. El secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i la diputada delegada d'Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, van assistir també a aquesta trobada i van manifestar el suport de les institucions que representen a la candidatura igualadina.