Igualada donarà a conèixer les aplicacions gastronòmiques de les plantes amb més de 70 activitats

El col·lectiu Eixarcolant proposa per a la tercera edició d'aquesta activitat un dinar silvestre, xerrades, tastos i tallers

Igualada donarà a conèixer les aplicacions gastronòmiques de les plantes amb més de 70 activitats @eixarcolant

El col·lectiu Eixarcolant organitza la tercera edició de la Jornada gastronòmica de les plantes oblidades, una proposta que tindrà lloc el dissabte 7 d'abril i que té per objectiu donar a conèixer els usos i aplicacions gastronòmiques de les plantes. S'han organitzat més d'una setantena d'activitats entre les quals hi ha tallers, tastos, xerrades, exposicions, sortides o un dinar silvestre. Durant la jornada també es farà un èmfasi especial a les activitats infantils i s'ha creat l'Itinerari Jove per acostar les generacions futures a aquestes plantes. El col·lectiu organitzador –una entitat sense ànim de lucre que fomenta la recuperació dels usos tradicionals de la vegetació- vol donar a conèixer com les plantes poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible.

Algunes de les activitats que es duran a terme en el marc de la Jornada són tastos de productes relacionats amb les plantes com ara pans, batuts, flors o salses. També s'organitzaran gairebé una vintena de tallers per aprendre a experimentar amb les plantes. Entre aquests, s'ensenyarà a fer formatge amb herbacol, a fer xampanyet de saüc o a elaborar magdalenes silvestres. A més, també s'ha organitzat una sortida etnobotànica de dues hores i mitja per descobrir les plantes que estan a tocar dels límits urbans però que passen desapercebudes per a la majoria de població.

Cliqueu aquí per més informació