Airbnb vol ajudar als amfitrions a complir amb les seves obligacions fiscals a Espanya

Amb motiu de l'inici de la campanya de la renda 2017, Airbnb i AEDAF, l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals, han llançat una col·laboració per ajudar als amfitrions a complir amb les seves obligacions fiscals.

Tots els anys, la plataforma Airbnb envia un recordatori als amfitrions per informar-los de la seva obligació de declarar els ingressos obtinguts compartint la seva llar, a més d'un resum dels seus ingressos en l'exercici, amb l'objectiu de facilitar aquesta tasca.

Aquest any, Airbnb ha volgut reforçar el seu compromís amb el compliment de les obligacions tributàries de les persones que comparteixen la seva llar a través de la plataforma i ha signat un conveni de col·laboració amb AEDAF.

Gràcies a aquest acord, els amfitrions es beneficiaran d'una pàgina web per oferir informació addicional i aclarir dubtes sobre les obligacions fiscals; assessorament personalitzat de part dels experts de AEDAF; i formació. a través d'una sèrie de seminaris sobre el pagament d'impostos, que seran dirigits pels experts de AEDAF.

L'ajuda d'un assessor fiscal és de gran utilitat per assegurar que es compleix amb la regulació. Sergio Vinay, responsable de polítiques públiques para Airbnb Màrqueting Services SL, recorda que “per ser un bon amfitrió no n'hi ha prou amb atendre bé als teus hostes i respectar als veïns. Els qui comparteixen la seva llar a través de Airbnb saben que també han de complir amb les obligacions fiscals. Els assessors fiscals són una gran ajuda en aquesta qüestió”.

Jordi Baqués, delegat de AEDAF per a Catalunya, ha destacat que “l'economia col·laborativa ha crescut exponencialment en els últims anys i els ciutadans han de conèixer que els rendiments que obtinguin de plataformes com Airbnb també queden subjectes a tributació. És cert que les normes fiscals no són gens senzilles però, precisament per aquest motiu, Airbnb i AEDAFs'han unit per explicar de manera clara i accessible als amfitrions que utilitzen Airbnb com han de declarar-se aquests rendiments i si escau, per assistir a aquells que ho necessitin”.