La Xarxa Productes de la Terra i el Parc a Taula de la Diputació de Barcelona, presents a la Fira Alimentaria 2018

Amb el lema “De la terra a la taula”, la Diputació de Barcelona participa, del 16 al 19 d'abril a la Fira Alimentaria 2018, amb els programes Xarxa Productes de la Terra i Parc a Taula. La Diputació comptarà amb un estand, al saló Multiple Foods (pavelló 3, estand B300), on seran presents 24 empreses de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona.

D’aquesta manera, els programes Xarxa Productes de la Terra i Parc a Taula impulsats per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, han unit esforços per facilitar la presència a aquesta fira de 24 empreses de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona.

L'acte d'inauguració, que serà aquest dilluns 16 d'abril, comptarà amb la presència de la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recansens, el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, i el d'Espais Naturals, Jesús Calderer. 

A més, el dimarts 17 a les 14h la Xarxa Productes de la Terra i el Parc a Taula presentaran els seus programes, amb l’exemple d’actuació en l’obrador comunitari de Tagamanent, i amb un tast final de productes, a l’espai Catalonia Food & Gastronomy Hub gestionat per PRODECA.

Impulsada per la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Productes de la Terra té la finalitat de preservar i enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles. La Xarxa compta amb un cens de prop de 1.200 empreses productores d’aliments amb trets singulars propis de la demarcació. Unes empreses que, segons càlculs de la Diputació de Barcelona, donen feina a unes 6.700 persones.

Per la seva banda, Parc a taula és un programa de desenvolupament econòmic que pretén destacar, mitjançant la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura de proximitat i de qualitat, els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs.

El Maresme i el Berguedà facilitaran la presència de més empreses de la Xarxa

En el cas del Maresme, les cinc empreses expositores s’ubicaran a l’espai Lands of Spain, en un estand multiproducte, que es trobarà al Pavelló 2, presència facilitada pel Consell Comarcal del Maresme, membre de la Xarxa Productes de la Terra. El Berguedà també facilitarà a la presència a diverses empreses del territori a través de la iniciativa del Clúster de productes típics de muntanya.

Aquest saló internacional d'alimentació, begudes i Food service s'ha consolidat com a plataforma d'internacionalització i negoci de referència per a la indústria del sector. Un lloc de trobada per conèixer les últimes tendències del sector. Una de les prioritats d'Alimentaria 2018 és la seva projecció internacional i per això facilita el contacte entre les seves empreses expositores i compradores internacionals procedents de 150 països tot i que Europa segueix sent la principal zona d'origen dels visitants.