Tast de sake del Delta de l'Ebre a Can Kensho, a l'Ampolla

El proper 26 d'abril la #FIHRT organitza una #assembleafihrt diferent...

Per començar, faran un tast de sake fet amb arròs del Delta amb uns emprenedors que han posat molta il.lusió i esforça al seu projecte. amb molt bons resultats.... Visitarem Can Kensho

Els #gremisfihrt visitaran Kensho Mediterranean Sake i farem un tastet del seus sakes acompanyats d'ostres del Delta

El seu sake no es produeix en qualsevol costat

 
                                                                                 
Aquest sake es produeix a la masia on els avis de Meri, una de les fundadores, juntament amb l'Humbert, plantaven des de fa més de 50 anys tarongers.
 
Ara amb l'arribada de la nova generació, Humbert i Meri, ha arribat el torn del sake. L'han denominat Can Kensho, perquè Kan en japonès significa l'espai i a Catalunya, significa "la casa de".
 
Volíen desenvolupar el projecte en aquesta masia perquè volen ser una empresa que respecti les bondats de la producció artesanal i natural, com és el màxim respecte als ingredients, l'entorn i els sabors.
 
                                                                                 
 
La masia es troba a l'Ampolla, una població marinera reconeguda com la porta del Delta, situada en aquest parc natural. Està situada en un lloc ideal , ja que està just davant de la Badia del Fangar, on es cultiven ostres i musclos. Aprofitant la riquesa natural que envolta a Kan Kensho i fidels a la seva filosofia, tots els seus productes estan lliures de colorants i conservants, per tal d'aconseguir excel·lents varietats naturals i artesanals, i sempre potenciant la riquesa i varietat de l'arròs del Delta de l'Ebre.
 
Parc Natural del Delta de l'Ebre
 
Aquest delta és un fenomen geogràfic situat a la desembocadura del riu Ebre, a la província de Tarragona, que dóna forma a una de les zones humides més importants d'Europa. La seva principal característica és la seva forma de “fletxa”, perfectament dibuixada, que guanya terreny a la Mediterrània, introduint-se prop de 22 km al mar.
 
Després del famós delta del Nil, a Egipte, i el delta del Po, a Itàlia, Delta de l'Ebre és el tercer delta amb major superfície de la Mediterrània. Des 1983 és reconegut com a Parc Natural, i recentment va ser nomenat per la UNESCO com a Parc de la Reserva de la Biosfera de Terres de l'Ebre. Aquestes reserves són triades des de 1971 per a ser designades zones d'hàbitats específics i protegits, i es regeixen segons preceptes de desenvolupament sostenible.
 
Les reserves de la biosfera tenen l'objectiu d'harmonitzar la conservació de la diversitat biològica i cultural, i el desenvolupament econòmic i social a través de la relació de les persones amb la natura.