Èxit de participació a la Fira de Sant Isidre de Viladecans

 

 

El recinte firal del Cúbic ha acullit diferents activitats relacionades amb la pagesia, des de la parada de pagès que ven productes de proximitat i qualitat durant tot el cap de setmana, fins a la tradicional mostra de paneres que deixa bocabadats, any rere any, a petits i grans, passant per l'estand de l'Ajuntament, on el protagonista d'enguany és l'hort urbà, que simbolitza el nou espai, amb 40 horts d'aquest sistema de conreu, de què disposarà Viladecans l'any 2019.

A més de poder fer el propi hort urbà i explicar-te com tenir un petit hort al balcó de casa, els més petits, han tingut l'oportunitat de fer una panera “seca” amb llavors.

Any rere any, les associacions de Viladecans són ben presents durant la Fira de Sant Isidre gràcies a la Mostra d'Entitats.

Un dels seus punts forts és el Repte de Sant Isidre. En aquesta cinquena edició el Repte s'ha proposat reunir 1.500 persones que han brandat les seves les seves llums de colors sota el lema #EstemComUnLlum. L'espai intergalàctic de les entitats s'ha vist també amb la 'Galàxia associativa', un projecte mural on cada associació de la ciutat es converteix en planeta per explicar qui són i què fan. A més, el photocall #AlesEntitatsTothomEncaixa ha mostrat que a Viladecans tothom pot trobar la seva entitat i formar part del món associatiu.

Les activitats han dinamitzat durant tot el cap de setmana els espais de la Mostra d'Entitats. La Gimcana intergeneracional o la Percuzumba han estat les novetats d'enguany. També a la plaça de la Mostra s'hi celebra el Mercat de Cooperatives escolars on els i les alumnes venen els productes ideats i fets durant el curs. I és que la Mostra d'Entitats és un reflex de la vitalitat i empenta del teixit associatiu viladecanenc.

 

El recinte firal de Cúbic s'ha consolidat en aquesta edició incloent l'Espai de Cuina també a la plaça de la Mediterrània, oferint així al visitant una experiència completa i vinculada a l'horta de Viladecans.
 
I és que aquest nou espai ha donat protagonisme a la cuina en directe del producte de proximitat gràcies a la col·laboració del Gremi d'Hostaleria de Viladecans i la Cooperativa Agrícola. Així, cuiners de Viladecans i del col·lectiu comarcal CUBAT han fet partícips a la ciutadania i visitants tot seduint-los i animat-los a cuinar de manera divertida receptes senzilles i saludables amb tomàquet i carbassa. A més, a l'interior de Cúbic s'hi ha situat un any més l'Espai Gastronòmic on s'hi han organitzat tastos i tallers de cuina.