La gastronomia, eix central de la 16a Fira Modernista de Terrassa

La Fira Modernista de Terrassa arrencava aquest divendres amb el millor de tots els sabors, de la mà de dos coneguts cuiners de la ciutat, com són l’Artur Martínez i el Marc Ribas.

La Plaça Vella, convertida en un gran mercat a l’aire lliure, exercia d’escenari de la presentació del plat tradicional de cuina local “El terrassenc”. I és que bona part de la programació d’aquesta 16a edició de la Fira ha girat al voltant d’una mateixa temàtica: la cuina modernista.
 
En diversos punts de la ciutat s’han pogut sentir els flaires de plats suculents, així com d’aquells productes típics de l’època modernista. A la plaça de Salvador Espriu hi ha tingut lloc el Show Cooking Modernista, organitzat pel gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca. Una iniciativa que ha servit per degustar alguns plats de la cuina del 1900 amb les aportacions de l’historiador i gastrònom Jaume Fàbrega i del cuiner Sergi Martínez.

D’altra banda, al voltant del Mercat de la Independència i amb la col·laboració de Terrassa Gastronòmica, els visitants de la Fira també han pogut adquirir aliments de la terra, directament de la mà dels seus productors. Una àmplia oferta gastronòmica que s’ampliava baixant per La Rambla fins arribar al Parc dels Catalans, on per segon any s’hi ha celebrat el Picnic Modernista. Una bona quantitat de participants han gaudit d’aquesta reunió social de classe alta, assaborint els tradicionals tiberis a l’aire lliure de la burgesia de l’època.

I seguint amb l’oferta d’espais gastronòmics i de degustació, durant el dissabte al migdia s’ha celebrat al passeig Comte d’Ègara la presentació oficial de la ratafia modernista. En aquest cas han estat els Federins, Trabucaires de Terrassa i de la Creu Alta, els qui han promogut una altra de les diverses activitats per visitar la Fira amb un bon gust de boca.

La Fira Modernista s’acomiada anunciant que dedicarà la propera edició al cinema

Final feliç el d’una Fira Modernista que ha abaixat el teló després d’un cap de setmana d’intensa activitat. La Plaça Vella ha acollit l’acte de cloenda, amb el rodatge d’una pel·lícula d’època interpretada pel mateix públic assistent. En aquest context, s’ha anunciat que el cinema serà el tema protagonista de la propera edició de la Fira, just abans de donar per acabada la festa amb la pluja respectant la programació fins l’últim instant. Malgrat que el bon temps no ha acompanyat com en altres ocasions, el certamen ha tornat a assolir un gran èxit organitzatiu.

En la present edició, el cinema també ha tingut el seu espai al Raval de Montserrat, amb l’estand en forma de photocall del Parc Audiovisual de Catalunya. L’acte de cloenda ha servit també per fer un petit tastet del setè art, amb la companyia Cheap Films dirigint un curtmetratge de cinema mut.

El rodatge d’aquesta pel·lícula ha posat el punt final a la 16a edició de la Fira Modernista, la qual ha programat més de 300 activitats durant tot el cap de setmana. Un curtmetratge que es podrà veure aquest dilluns per Canal Terrassa TV a partir de tres quarts de nou del vespre.

Font: TerrassaDigital.cat