L'OMT aposta per la innovació i la digitalització en el sector

La ciutat de Sant Sebastià ha acollit la 108ª reunió del Consell Executiu de l'Organització Mundial del Turisme.

Durant la reunió, el secretari general, Zurab Pololikashvili, va obtenir el recolzamanet d'aquest òrgan clau de governança per a les prioritats que marcaran el treball de l'organització per als propers anys. Així mateix, el Consell va recolzar la nova estructura de ' OMT, la seva renovada imatge institucional, així com a l'equip directiu designat per a la implementació del programa de treball acordat.

Sota el mandat del secretari general Pololikashvili, qui va assumir el càrrec al gener de 2018, l'OMTse centrarà en cinc pilars per al període 2018-2019: la innovació i la transformació digital; inversions i emprenedoria; educació i ocupació; viatges segurs i continuats; i sostenibilitat social, cultural i ambiental.

A fi d'abordar els nous desafiaments i tendències del turisme i millorar l'entorn empresarial per al sector, l'organització prestarà especial atenció a la innovació i la digitalització en el sector. Això conduirà a la creació de noves oportunitats d'ocupació i emprenedoria, un augment de les inversions en turisme i una major competitivitat i sostenibilitat per al sector.


El secretari general també va presentar la nova estructura de lideratge de l'organització, establerta per augmentar l'eficiència en l'assoliment dels objectius de l'OMT, d'agregar valor als membres, augmentar l'associacionisme i prestar serveis al sector turístic en general.

“Aquest és un moment de renovació per a la nostra organització. Escoltar atentament les opinions i necessitats de tots els nostres membres i associats és clau”, va dir Pololikashvili.

El Ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital d'Espanya, Álvaro Nadal, va elogiar el renovat impuls de l'OMT sota el lideratge de Zurab Pololikashvill i va destacar al turisme com “un dels sectors més rellevants a nivell internacional, no solament com a activitat econòmica, sinó com un vehicle extraordinari perquè puguem entendre'ns i conèixer-nos, alguna cosa que solament el turisme pot aconseguir”.

En aquest sentit, el Ministre de Turisme d'Argentina i President del Consell Executiu, Gustavo Santos, va afirmar que “necessitem posicionar el turisme políticament com una activitat fonamental de l'economia”.

Les properes 109ª, 110ª i 111ª sessions del Consell Executiu de l'OMT tindran lloc en Bahréin, Azerbaidjan i Rússia, respectivament.