Unes 2.000 tapes servides a La Tonyinada 2018 de l'Hospitalet de l'Infant

L'esdeveniment va donar el tret de sortida a les XIX Jornades de la Tonyina

La Tonyinada 2018, que es va celebrar ahir diumenge 27 de maig a la Plaça Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant, va finalitzar amb un balanç de gairebé 2.000 tapes servides. Aquest és el nombre total de «tonyi-tapes», és a dir tapes elaborades amb la tonyina com a ingredient principal, que van consumir els assistents durant la diada gastronòmica. Amb aquest acte es van inaugurar oficialment les XIX Jornades de la tonyina.

Onze restauradors van preparar les diverses creacions culinàries, que es servien a un preu de dos euros i mig, beguda inclosa. Els assistents van poder gaudir de les actuacions musicals dels Batukets de l’Hospitalet de l’Infant i del grup Cover H; i d’animació infantil. A més, s’hi van sortejar tres entrades dobles a PortAventura. Per cada tapa consumida es rebia una butlleta.

 
La Tonyinada 2018 va comptar amb diverses actuacions per ameni9tzar la jornada.

XIX Jornades Gastronòmiques de la Tonyina

Aquest esdeveniment lúdic i gastronòmic va donar el tret de sortida a les XIX Jornades de la Tonyina, que finalitzaran el diumenge 17 de juny. En aquesta edició hi participen onze establiments (nou de l’Hospitalet de l’Infant: Amalfi Pizzeria, Cal Rullo, El Solomillo, Hotel Sancho, La Perla Negra, Le P’tit Normand, Llesqueria El Porró, Sol Solet i Topolino; un de Masboquera: El Rebost de la Nuri; i un de Pratdip: La Cuina d’en Carlos).

A nou d’aquests establiments s’hi ofereixen menús amb la tonyina com a ingredient protagonista, per uns preus que oscil·len entre els 17 i els 33 euros; i als onze, «tonyi-tapes». Com es felicita la regidora de Turisme, Elidia López, la jornada consta de «diverses propostes culinàries, basades en la qualitat i en la creativitat dels cuiners que, després de gairebé dues dècades, han instaurat mil i una maneres de cuinar aquest peix tan típic de la zona; i cada any presenten noves creacions gastronòmiques».

A banda de l’oferta gastronòmica, les Jornades de la Tonyina tenen un altre atractiu: els que tastin els menús podran prendre part en el sorteig de diversos premis, per gentilesa de diversos establiments del municipi i de les comarques de Tarragona. Entre aquests premis, hi ha un menú per a dues persones en un dels restaurants que participen en les jornades, una sessió de relaxació en un llit flotant thermospa, una sessió d’hidromassatge, un bateig per a dues persones de paddle surf, batejos de golf; entrades a l’Aquum Spa, a l’Aquatonic i a Port Aventura o un mes de gimnàs i activitats dirigides, entre d'altres.

Concurs fotogràfic

La Regidoria de Turisme també ha organitzat un concurs fotogràfic a Instagram. La fotografia més votada guanyarà quatre entrades a Port Aventura World i les altres tres finalistes, dues entrades a aquest parc temàtic cadascuna. Les bases del concurs es poden consultar en el fullet informatiu de les jornades, en aquest web i en aquest altre web.