L'emprenedoria a Catalunya, per damunt de la mitjana espanyola i europea

L'activitat emprenedora a Catalunya ha crescut més d'un punt percentual en relació a l'any anterior -quan era del 6,99%- i s'ha enfilat fins al 8,03% el 2017. Així doncs, la taxa d'activitat emprenedora de la població catalana entre 18 i 64 anys supera la mitjana espanyola (6,19%) i també l'europea (7,86%).

Són dades de l'informe anual Global Entrepeneurship Monitor (GEM)promogut pel departament d'Empresa i Coneixement i la Diputació de Barcelona i que han presentat aquest dilluns el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joan Aregio, i el vicepresident segon i responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació, Marc Castells.

Aregio ha matisat que Catalunya encara no està "entre els països més punters" ja que es manté a més d'un punt de distància de la taxa d'emprenedoria dels països basats en la innovació, que és del 9,2%. Tanmateix, "la distància és cada vegada més petita", ha indicat el secretari d'Empresa, que també ha posat en valor que augmenta el nombre d'emprenedors que s'engresquen per oportunitat, és a dir, perquè volen desenvolupar una idea, un 4,6% del total (+1,2%), enfront dels que ho són per necessitat, un 2% (+0,2%).