La IV Nit de la Gastronomia va homenatjar la trajectòria de Pepa Nolla, Manel Giró i Xavier Mestres

Gairebé 250 persones van gaudir dels set plats que es van servir a la Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú a La Daurada el passat dijous 24 de maig. L’acte també va servir per homenatjar a tres persones per la seva trajectòria dins el món de la promoció de la ciutat. La primera va ser Pepa Nolla, membre d’una àmplia nissaga hotelera que ha regentat, al llarg de més d’un segle, diversos establiments i, principalment, l’Hotel César. El segon va ser Manel Giró, propietari de MG Destilerías, una de les grans empreses de la ciutat amb una enorme projecció internacional. El tercer fou Xavier Mestres, reconegudíssim ex xef del Peixerot o l’Avi Pau, ex president de l’Institut Català de la Cuina, i responsable del Corpus Català de la Cuina.

La Nit també va servir per homenatjar els ex presidents i ex gerents del Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú que enguany compleix el seu 40è aniversari. Com a ex presidents se’ls va donar un pin d’or a Xavier Mestres, Pepa Nolla i Jaume Mestres, i es va recordar també a Julián Mansilla i a Joaquim Poveda que no van ser presents. Als ex gerents se’ls hi va donar un pin de plata a Francesc Mestres, i Josep Martí i, no va poder assistir Joan Martí.

Tots els premis i reconeixements van ser lliurats per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; i pel president del Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, Jaume Martí. També van ser presents a la Nit, la presidenta del Consell Comarcal, Glòria García; la presidenta de la Mancomunitat, Rosa Huguet; el gerent de NODE Garraf, Isidre Also; i el president de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, Martí Sistané. També van assistir ala nit Juan Luís Ruiz, regidor del PSC, Jordi Madina i Olga Arnau, regidors d’ERC; i Carlos Remacha, regidor del PP

El protagonisme culinari el va tenir una selecció de peixos que la Confraria de Pescadors va fer de la seva subhasta com son la sípia, la maire, la sardina, el seitó i el pop. I tot i estar fora de temporada, l’Associació d’Espigalls del Garraf va reservar aquesta apreciada verdura local per a que es pugues gaudir al llarg de la nit. El menú va esdevenir una degustació molt amplia de productes de Km 0 feta per cuiners de diferents restaurants de la ciutat.

El restaurant de La Daurada oferir dos plats. En primer lloc la freginada de peix, i després el rotllet de maire. La Cuina del Petit, prepararà un rossejat de verdures amb sípia; Kiko Arrosseria unes sardines farcides de brandada de bacallà amb escabetx de taronja i groselles; el restaurant La Cucanya uns Seitons amb Causa; el Càtering Caserco una crep d’espigalls a la catalana amb crema de formatge; el Restaurant del Foment un Gotet de pota de pop amb parmetiere d’ibèric i maionesa d’ajoarriero; i es tancà amb les postres de Kinkakau amb una Mousse de Crema Catalana amb Gelea de Xeixa de la Geltrú.

Val a dir que aquests plats, a excepció de la crep d’espigalls, es podran tastar als diferents restaurants a la seva carta, almenys durant un mes.

Els vins i caves que acompanyaren els plats de la Nit de la Gastronomia van ser tots de les Caves Giró Ribot; el pa de Forns Enrich, l’oli del Celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú, i el cafè de Vilanova Cafès.

La nit es va obrir amb un còctel de benvinguda de Destilerías MG i Patates Piqué, i es tancà al voltant de la mitjanit amb la degustació dels Gin Tònics prèmium de les vilanovines Destilerías MG.

La Nit de la Gastronomia està organitzada pel Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, la Confraria de Pescadors, Mercats Municipals, Estació Nàutica de Vilanova, Menja’t Vilanova, La Daurada, La Cuina del Petit, Càtering Caserco, Restaurant del Foment, Kiko Arrosseria, Kinkakau, Caves Giró Ribot, MG Destilerías, Vilanova Cafès, Patates Piqué, Olivé Rueda, Associació d’Espigalls del Garraf, Forns Enrich, i el Celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú. Tots ells van aportar diferents premis i obsequis que es van sortejar al llarg de la nit.

 

*Fotografies de Carles Carbonell.