El vídeo promocional de Catalunya premiat en cinc països

El vídeo "La Ruta de l'Atzar”, peça de la campanya de promoció turística de Catalunya 2018, acumula ja cinc Grand Prix en festivals internacionals i altres tres premis de Destinació Turística-Regió, convertint-se en la més premiada de les realitzades fins ara per l'Agència Catalana de Turisme (ACT). L'últim va ser rebut fa un parell de setmanes en el Istanbul International Tourism Film Festival, a la millor pel·lícula del certamen cultural sobre films turístics que té lloc anualment a la capital de Turquia.

El guardó turc se suma així a altres quatre Grand Prix concedits a la peça en trobades de similar categoria: el Golden City GateFestival de Berlín, el International Tour Film Fest "On the East Coast of Europe" de Bulgària, el Tourfilm Riga i el Festival TerresCatalunya celebrat a Tortosa.

El vídeo forma part de la campanya de promoció llançada amb motiu d'haver estat proclamat 2018 com l'Any del Turisme Cultural per l'Agència Catalana de Turisme (ACT), reivindicant el paper de la cultura com a factor clau de diferenciació i singularització de la destinació turística català. El vídeo La ruta de l'atzar va ser seleccionat per un jurat, format per directors, productors i altres professionals del món cinematogràfic i de la comunicació, han concedit a la ja premiada campanya turística de Catalunya aquesta distinció.

La ruta de l'atzar

El director general de la ACT, Xavier Espasa, ha destacat l'acceptació que ha rebut la campanya a nivell internacional. "Fa molts anys que coneixem el potencial de l'audiovisual i les noves tecnologies com a elements indispensables per a la promoció turística de qualitat, vehiculada a través d'un suport fílmic que evoqui emocions fent ús del storytelling". Agrega que no entenen la promoció sense tenir en compte aquest format. "L'audiovisual permet explicar la nostra destinació al món perquè viatgers de tot el món coneguin l'experiència de visitar-nos. Les imatges són un element molt potent i diferenciador que permeten mostrar la bellesa i les característiques que ens fan una terra singular.”

L' Istanbul International Tourism Film Festival és membre del Comitè de Festivals de Films Turístics (CIFFT), un circuit internacional de festivals turístics que compta amb 16 membres, entre els quals figuren el Cannes Corporate Mitjana and TV Awards o el New York Film Festival, entre uns altres.

A tots aquests reconeixements, se li sumen els rebuts per una altra peça produïda per la ACT: “Catalonia by Oliver Astrologo”, guardonada amb el segon premi en la categoria Destino Turístic – Regió del Tourfilm Riga 2018; el guardó Cultural Landscapes del festival terres Catalunya i, tancant la llista, el segon premi en la categoria Regions del Golden City Gate Festival.

En total, aquests dos vídeos promocionals de la destinació catalana acumulen 11 guardons en diversos festivals internacionals.

Vídeo Catalonia by Oliver Astrologo