El Vadefoodies porta a Igualada aficionats a la gastronomia d'arreu del país

L’organització del festival Vadefoodies valora positivament el nou emplaçament a la Plaça Castells

Després d'haver celebrat les seves tres primeres edicions al Museu de la Pell d'Igualada, el Vadefoodies ha estrenat aquest cap de setmana un nou escenari: la remodelada Plaça Castells i l'Escola Pia. L'organització ha valorat positivament aquest canvi així com el bon desenvolupament del festival, que ha tornat a aplegar a Igualada els aficionats a la gastronomia.

El canvi d'emplaçament era motivat per les necessitats de creixement del festival i per la voluntat dels seus organitzadors d'apropar-lo a altres espais de la ciutat. Una organització que ha valorat positivament aquest nou emplaçament.

 
 

L'Associació Vadefoodies també ha destacat la bona afluència de públic, tant a la dotzena d'activitats programades com a l'espai EatStreet, ubicat a la Plaça Castells, on diversos restaurants oferien plats i begudes d'arreu del món. En aquest sentit, si a les edicions anteriors el Vadefoodies havia fet una aproximació a les cuines de Perú o Mèxic, enguany la cuina convidada era la japonesa i es van realitzar tallers i xerrades a càrrec d'experts, com Roger Ortuño, Sergio Ortiz, xef i propietari del restaurant l'Antic Forn de Cervera, i Jordi Morelló de la pastisseria Ochiaide Barcelona.

En aquesta quarta edició, el Vadefoodies ha tingut com a protagonista la cuina japonesa, amb tallers i xerrades que ens han apropat la gastronomia nipona de la mà d’experts, com Roger Ortuño, de la web ComerJapones.com, Sergio Ortiz, xef i propietari del restaurant l’Antic Forn de Cervera, i Jordi Morelló de la pastisseria Ochiai de Barcelona. És per això que dissabte a la tarda el festival va rebre la visita del Cònsol del Japó, Naohito Watanabe, que va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament i va assistir al festival. Un altre dels plats forts del Vadefoodies va ser la conferència del xef Xavier Pellicer sobre Cuina Saludable, acompanyat per la periodista Emma Aixalà, i també la taula rodona celebrada divendres sobre Formació i Gastronomia que va aplegar representants de diferents escoles de cuina d’arreu del país.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, amb el Cònsol del Japó, Naohito Watanabe. Foto: Èric Elvira.
 

A la Plaça Castells la cuina nipona tenia un espai exclusiu on tres restaurants oferien degustacions. A l'Eat Street també es van poder degustar plats de l'Índia, de Mèxic, Etiopia, així com de cuina local.

Aquesta quarta edició del Vadefoodies també va posar l'accent en la formació, destacant la taula rodona celebrada divendres i que va aplegar alumnes i professors de les escoles de cuina més importnats del país. També cal destacar, del programa d'activitats, la xerdada que van oferir el xef Xavier Pellicer i la periodista Emma Aixalàsobre Cuina saludable.


El Mirasol, guanyador del concurs de receptes de vinyala

El restaurant Mirasol va ser el guanyador del concurs de receptes de vinyala en el qual van participar una vintena de restaurants. En segon lloc va quedar el restaurant Nou Urbisol. El jurat estava integrat pel xef igualadí David Andrés, del restaurant Somiatruites i cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona; la periodista Carme Gasull, cofundadora de Gastonomistas; la periodista Emma Aixalà, directora i presentadora de l'espai gastronòmic de RAC1 "Amb molt de gust"; i amb el gastrònom Pep Nogué, responsable de la secció de gastronomia del programa El Suplement de Catalunya Ràdio, a més de dos membres de la Confraria de la Vinyala. Dissabte al migdia es va celebrar una cargolada que va aplegar uns 150 comensals.

Font: VeuANoia i AnoiaDiari