Nou empreses vinculades al turisme al delta de l'Ebre, acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible

  • Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el Parc Natural del Delta de l’Ebre ha celebrat l’acte de lliurament d’aquesta certificació, que mostra el compromís amb els principis del turisme sostenible en l’àmbit del parc natural

  • També ha inaugurat una nova exposició permanent a l’Ecomuseu del parc, que s’endinsa en els hàbitats singulars d’aquest espai natural protegit

 
El director del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Francesc Vidal, ha lliurat avui la certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible(CETS) a nou empreses vinculades a activitats turístiques dins d’aquest àmbit, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.
 
Concretament, les empreses que han superat l’auditoria necessària per aconseguir aquest distintiu són :
 
1.     Empreses d’activitat turística:
 
·       Deltacleta
·       Aula de Natura Plegadis
·       Riu a l’Ebre
·       Rutes Muntanya
 
2.     Allotjaments:
 
·       Apartaments Turístics Ornis
·       Barraca Vilbor
·       Casetes del Delta
 
3.     Empreses agroalimentàries amb visita turística:
 
·       Kensho Sake
·       Mirador Badia
 
Tres de les noves empreses acreditades són de Sant Carles de la Ràpita, dues de Sant Jaume d’Enveja, dues de Deltebre i dues de l’Ampolla.
 
La Carta Europea de Turisme Sostenible en espais naturals protegits és un instrument de la Federació EUROPARC per acreditar el compromís per aplicar els principis del turisme sostenible en l’àmbit d’un determinat parc. El Parc Natural del Delta de l’Ebre està acreditat amb la CETS en espais protegits des de l’any 2007. Des de 2010, les empreses turístiques que operen en un espai Carta poden acreditar-se amb aquest guardó. Les nou noves empreses acreditades se sumen a les 29 empreses adherides a la Carta en l’àmbit del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Nova exposició permanent
 
Paral·lelament, l'Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l'Ebre inaugura avui una nova exposició sobre la singularitat dels hàbitats del parc, a la part superior de l’edifici. La mostra, que ocupa un espai de prop de 100 m2, suposa la renovació de l’exposició originària, del 1995.
 
L’exposició apropa aspectes abiòtics i biòtics del Delta, aprofundint en la diversitat d’hàbitat, i els aprofitaments humans en aquest àmbit (caça, pesca, sal, transport, costums, turisme sostenible, etc.).  
 
Inaugurat l'octubre del 1989, l’Ecomuseu funciona de porta d’entrada de les persones visitants al Parc Natural del Delta de l’Ebre. L’edifici principal acull el centre d’informació del parc, en un mas característic amb un ampli espai central amb una ambientació deltaica.