Retrat robot del turista a Sabadell

La Diputació ha elaborat l’informe Perfil i hàbits dels turistes a Sabadell 2017. En total, s’han enquestat a 400 persones durant entre els mesos de febrer i de desembre de l’any passat als diferents hotels.

Dels resultats, segons fonts municipals, es deriva el potencial de Sabadell per acollir el turisme de negocis o de congressos. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, Sabadell té 1.210 places hoteleres i 55 en hostals. Aquests són els principals de l’informe.

  1. Tres de cada quatre visitants són homes.
  2. La mitjana d’edat dels visitants és de 43 anys.
  3. El 53 per cent dels visitants són estrangers. Dos de cada tres venen de països membres de la Unió Europea: França, Gran Bretanya, Portugal, Itàlia i Alemanya. Entre la resta, destaquen els provinents d’Amèrica Central i del Sud.
  4. Sis de cada 10 turistes venen a Sabadell per motius professionals. Si són espanyols, la xifra es dispara fins el 73,3 per cent; si són estrangers, cau una mica, fins el 53 per cent.
  5. El 27 per cent dels visitants ho fan per oci (vacances o estades esportives).
  6. La despesa mitjana és de 52,4 euros.
  7. S’acostumen a quedar cinc nits.
  8. La valoració que fan de l’estada és de 7,8 sobre 10.
  9. No obstant, només quatre de cada 10 recomanarien la destinació a tercers.

La Diputació elabora estudis similars des de l’any 2009 per conèixer el perfil i hàbits del turista que pernocta en algun dels municipis de la marca turística Costa Barcelona, on hi ha entre altres els municipis vallesans. Fins ara, però, Sabadell no s’hi havia sumat.

Segons assegura la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez,”aquesta enquesta ja corrobora els dos eixos estratègics que s’extreuen del nou pla de Turisme que hem elaborat a la ciutat i que són el turisme de negocis i el turisme esportiu”. El Pla de Turisme es presentarà al públic la setmana vinent en un acte al Teatre Principal.