Inaugurat el Gastropirineus 2018 a Berga

Més de dos centenars de persones participaran en la tercera edició de la Gastropirineus que des d'avui fins demà se celebra a l'hotel Berga Park.

Aquest certamen oferirà més de 13 sessions de cuina en directe a càrrec de professionals de prestigi. Prendran el protagonisme de les sessions els cuiners del territori, alguns dels quals tenen el reconeixement d'una estrella Michelin, com Francesc Rovira de la Fonda Xesc (Gombrèn,) Oriol Rovira d'Els Casals (Sagàs) i Sergi Fernández i Jaume Sebastian de l'Estany Clar (Cercs-Berga). També hi participaran Carles Gaig del Restaurant Gaig (Barcelona), i Pere Arpa de Ca l'Arpa (Banyoles), ambdós també guardonats amb una estrella Michelin.

Durant aquests dos dies la programació de la Gastropirineus «reunirà en un mateix espai professionals procedents de tot el ter-ritori català. A través dels seus cuiners i elaboradors es veuran representades a les jornades les comarques del Berguedà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, la Val d'Aran, el Ripollès, la Garrotxa, el Bages, així com la demarcació de Lleida, i Andorra».

La cuina tradicional del berguedà ha donat el tret de sortida aquest dilluns a la Gastropirneus. Tres generacions de cuineres del restaurant Els Roures de Castellar del Riu i els germans Jordi i Josep Badia de La Cabana de Berga han mostrat als assistents des de com fer el tradicional pa amb xocolata fins a una truita de riu.

"El Pirineu és un territori extens i variat i volem posar en valor aquesta riquesa del producte i la seva qualitat", ha reconegut a l'ACN el director de la Gastropirineus, Francesc López. 

Aquestes demostracions culinàries es complementaran amb d'altres sessions, com la de cuina amb cervesa artesana.

Tanmateix, ha tingut lloc la presentació del Tercer Congrés Català de Cuina, a càrrec del doctor Màrius Rubiralta,i el Sr. Josep Maria Sanclimens.

Sopar amb Estrelles i president

Un dels actes destacats del programa és l'anomenat Sopar amb Estrelles. Tindrà lloc al restraunt l'Estany Clar, amb una estrella Michelin. Els assistents podran tastar les propostes culinàries de xefs amb estrelles: Joel Castanyé, de La Boscana; Sergi Fernández i Jaume Sebastian, de l'Estany Clar; Jordi Juncà, de Ca l'Enric, Francesc Rovira, de la Fonda Xesc i els cuiners d'Andorra, Carles Finch, de Can Manel, Sergi Vallès, d'Hotansa i Roger Biosca, de l'Hotel Isard.

Aquest àpat tindrà la presència del president de la Generalitat, el Molt Honorable Sr. Joaquim Torra.

Durant el sopar es retrà homenatge a Dolors Boix, del restaurant Castell de l'Areny, per reconèixer la seva dilatada trajectòria professional i contribució a la cuina del Berguedà.