La FIHRT participa a Andorra al 1r Seminari de la Gastronomia andorrana, a l'entorn del Corpus del Patrimoni Culinari i de la marca de garantia

La FIHRT participarà aquest proper dilluns al 1r "Seminari de la Gastronomia andorrana,a l'entorn del Corpus del Patrimoni Culinari i de la marca de garantia" que tindrà lloc a l'Hotel Cèntric Atiram d'Andorra la Vella, organitzat pel Govern d'Andorra, i amb participació dels Ministres d'Educació, Sr. Eric Jover i de Turisme, Sr. Francesc Camp.

A la Jornada hi participen, entre d'altres, la Fundació Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica, representada per la seva Directora General, Pepa Aymamí, la Cap de Projectes i Responsable de la Marca Cuina Catalana, Mònica Colomer, i Xavier Medina, Director de la Càtedra Unesco d'alimentació, cultura i desenvolupament de la UOC

Aquest acte s’emmarca en un global d’iniciatives impulsades pel Ministeri de Turisme i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior per a definir una estratègia d’àmbit nacional que permeti articular un discurs clar i unificat entorn de l’oferta gastronòmica d’Andorra i posicionar el país com una destinació atractiva per les seves propostes gastronòmiques i culinàries autòctones.

A finals del 2017, el Govern va encarregar un estudi d’identificació i valoració del patrimoni gastronòmic andorrà a l’Institut d’Estudis Andorrans. Aquest estudi va ser  desenvolupat pel CRES amb col·laboració amb els experts Diana Oliveira, i el gastrònom Bartumeu Gabriel. També s’han mantingut diverses trobades amb els principals actors en la matèria i s’han intercanviat experiències amb el Departament d’Agricultura, Andorra Turisme, la Unió Hotelera d’Andorra, així com cuiners i professionals de l’hostaleria i la restauració del país.