Marc Castells designa el nou cartipàs de la Diputació de Barcelona

Pere Regull és el nou diputat de Turisme, amb Josep Salom com a diputat adjunt

Jordi Martí és el nou diputat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona

Miquel Forns encapçala la vicepresidència quarta i és responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local

Oriol Lladó assumeix Cultura

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha signat aquest dimarts el decret nomenant els nous diputats delegats de la corporació, després que en un ple extraordinari s’hagi aprovat la creació de les cinc àrees executives de la Diputació.

El regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, s’incorpora a l’Àrea de Presidència, assumint Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona; mentre que Joan Carles Garcia i Cañizares (Tordera) continuarà sent diputat d’ Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació.

L’Àrea de Territori i Sostenibilitat comptarà amb els mateixos diputats adscrits fins la setmana passada. La primera vicepresidència continuarà encapçalada per l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, i que comptarà amb Rosa Funtané (Montgat) com a diputada adjunta de Territori i Sostenibilitat. D’altra banda, el diputat d’ Infraestructures Viàries i Mobilitat serà Jordi Fàbrega (Sant Pere de Torelló); el d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut (Cervelló); i, el d’Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent (Manresa), que continuarà tenint a Jesús Calderer (Cercs) com a diputat adjunt d’Espais Naturals.

Una altra de les principals novetats d’aquest nou període és que la vicepresidència segona recaurà sobre l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, que continuarà com a responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones i seguirà comptant amb la diputada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez (Vilassar de Mar), i el d’Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia (L’Hospitalet de Llobregat). Budó també assumirà les responsabilitats de Relacions Internacionals i Benestar Social.

L’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, continuarà sent vicepresident tercer i responsable de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports. El nou diputat de Cultura de la Diputació serà el regidor de l’Ajuntament de Badalona, Oriol Lladó; mentre que Rafael Homet (Castellar del Vallès) i Maite Fandos (Barcelona) seguiran encapçalant les matèries d’Educació i Esports, respectivament.

El nou vicepresident quart i responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local és l’alcalde de Sitges, Miquel Forns. Sònia Recasens (Barcelona) i Isaac Albert (Terrassa) continuaran sent diputats de Promoció Econòmica i Ocupació i de Comerç, respectivament; mentre que Pere Regull (Vilafranca del Penedès) serà el nou diputat de turisme de la Diputació, que tindrà com a nou diputat adjunt de la matèria a Josep Salom (Tona).