Compte enrere per als World Roller Games

La diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, ha participat aquest matí a l’acte d’inici del compte enrere per a la celebració dels World Roller Games que ha tingut lloc al pavelló Mies van de Rohe de Barcelona. Els jocs se celebraran, tot just d’aquí a un any, del 5 al 14 de juliol de 2019.

A l’acte han participat també el Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras; la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza; el president de World Skate, Sabatino Aracu; el president del comitè organitzador dels WRG, Carmelo Paniagua i el president del Comitè executiu dels WRG, Ramón Basiana, així com esportistes i diferents representants municipals dels ajuntaments amb subseu als jocs, com Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Mollet del Vallès o Igualada.

Per a la corporació és de gran importància participar i donar suport a aquest tipus de grans esdeveniments que projecten i promocionen el territori de tota la demarcació i fomenten entre els joves la pràctica esportiva de noves disciplines  d'esports de roda petita que cada dia sumen més seguidors.

Barcelona viurà del 5 al 14 de juliol de 2019  el més gran esdeveniment mundial que agrupa els campionats del món de totes les disciplines de roller sports.

Al llarg de 10 intensos dies de competició, els World Roller Games veuran en acció més de 4.500 atletes, els grans noms propis dels esports de roda petita.

Els WRG coronaran els millors del món d'onze modalitats tan dispars com Alpí, Artístic, Roller Freestyle, Descens, Inline Freestyle, Hoquei Línia, Hoquei Patins, Roller Derby, Scooter, Velocitat i Skateboard, que viurà a Barcelona un mundial molt especial ja que serà classificatori per als Jocs Olímpics de Tokio 2020.

Barcelona és territori roller i per això serà protagonista d'aquest esdeveniment, amb un programa esportiu que s'estendrà a diverses instal·lacions emblemàtiques, com el Palau Sant Jordi i l'Anella Olímpica, i també en subseus.

L'objectiu no és cap altre que el d'obrir aquest gran esdeveniment internacional a la ciutadania perquè puguin gaudir-lo com a públic i també participant de manera activa en les moltes activitats que s'organitzaran al voltant del RollerLand.

Durant deu dies, els Rollers Sports i les seves estrelles prendran la ciutat de Barcelona i també altres localitats de la demarcació que exerciran de subseu propiciant que els World Roller Games es visquin molt intensament a tot el país. Espais icònics exteriors de la ciutat es combinaran amb instal·lacions esportives indoor de referència. Algunes de les subseus seran als municipis de Vilanova i la Geltrú, Mollet  del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Terrassa o Igualada.

La muntanya de Montjuïc, amb el Palau Sant Jordi com a gran protagonista, concentrarà l'activitat i es convertirà en territori cent per cent roller. Tot això sense oblidar que els carrers i avingudes de la capital catalana també tindran molta presència de competidors ja que acolliran la prova de Marató i diferents competicions de Velocitat.