Milers de persones surten al carrer per gaudir de la Festa Major de Terrassa 2018

Durant sis dies, els carrers i places de la ciutat es van omplir de música, cultura i un ampli ventall de propostes destinades a tot tipus de públic

Milers de persones han participat durant sis dies de les prop de 400 activitats incloses aquest any dins la programació de la Festa Major de Terrassa. Com es habitual, les propostes musicals han estat les que han reunit un públic més nombrós. Al gran nombre d'assistents als concerts programats en escenaris com el parc dels Catalans, la plaça Vella o la plaça Nova, cal sumar la consolidació d'espais com El Jove al parc de Vallparadís o l'Espai Vapor com a marcs per a les propostes musicals més modernes i innovadores. Artistes com Pony Bravo a l'Espai Vapor o Bad Gyal a El Jove han aconseguit omplir aquests espais amb milers de persones.  Segons el tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, "És molt difícil poder quantificar el nombre d'espectadors que han assistit als diferents concerts de Festa Major, però sovint les imatges parlen per si soles i les que hem pogut veure al llarg d'aquests dies mostraven uns espais plens de públic gaudint de les diferents propostes musicals als carrers i places de la ciutat". Cal destacar també el gran Castell de Focs de dimecres 4 de juliol, que va ser una de les activitats més multitudinàries, on enguany es van cremar 165 quilograms de pólvora en un espectacle de 18 minuts de durada.

També les activitats més lligades a la cultura popular i tradicional han comptat amb un gran èxit de públic. L'inici de la Festa Major, divendres 29 de juliol, amb la baixada del Drac de Terrassa i els posteriors actes recollits als protocols de Festa Major, com el Ball de Plaça, que enguany celebrava el seu 60è aniversari, van reunir milers de persones en espais com el Raval de Montserrat o la plaça Vella. Segons Amadeu Aguado, "la Cercavila de dissabte de Festa Major amb la participació de 31 grups de cultural popular i tradicional i d'un total de 465 persones, el Raval Infernal, el Correfoc o l'exhibició Castellera es van convertir, un cop més, en l'eix vertebrador d'una Festa Major de Terrassa que gira entorn a la diversitat i a la riquesa cultural de la nostra ciutat. Una Festa Major que s'ha tornat a convertir en espai de gaudi i convivència per a tots els terrassencs i terrassenques".

Pel que fa a les activitats organitzades al voltant dels elements patrimonials de la ciutat, més de 4.000 persones (4.136) van participar de les diferents propostes incloses dins del programa de la Festa Major 2018, com ara les jornades de portes obertes, visites al patrimoni, patrimoni de nit o els concerts organitzats en espais com la Casa Alegre de Sagrera.

També cal destacar el gran nombre de persones que es van sumar a les diferents activitats esportives organitzades durant la Festa Major 2018. Unes 4.000 persones van participar d'activitats com la Pedalada Popular (987 participants), la Cursa Atlètica (1.138) el Bàsquet 3x3 (16 equips) o el Vaparir Tour Pool Party (689 participants) i la Musical·ly Pool Party (1.200 participants) al recinte de la Piscina de Vallparadís.

La Festa Major Infantil, organitzada al Parc de Vallparadís, també va comptar amb una gran èxit d'assistència. Amb una oferta destinada principalment al públic més familiar, prop de 2.000 persones van participar dels espectacles programats al Torrent Monner, el Pla del Castell o les Hortes dels Frares. A més, els organitzadors van repartir 2.500 racions de xocolata durant la xocolatada del dilluns 2 de juliol i més d'un miler de persones van assistir a la Festa de l'Aigua.

La Gran Gala de Circ de Festa Major que va oferir a la plaça Vella la companyia Tub d'Assaig va reunir prop de 2.000 persones.

El tinent d'alcalde també valora positivament que en aquesta edició de la Festa "s'han aconseguit consolidar nous espais com la plaça del Rector Homs, i activitats com la Cercavila Infantil, la Mostra de Foc Infantil o la Batucada, que s'han anat incorporant a la programació en els darrers anys, han comptat amb una gran participació i son un exemple clar de la vitalitat de la cultura popular i tradicional de la ciutat i, per extensió, de la nostra Festa Major".

En global, per a Amadeu Aguado "la valoració de la Festa Major és molt positiva; la ciutadania ha sortit al carrer de forma massiva per gaudir dels diferents espais de la Festa, i ho ha fet de forma cívica, solidària, i participativa. I això diu molt de la ciutat i del caràcter dels terrassencs i les terrassenques, que han volgut i sabut gaudir de la festa després d'un any especialment complicat a Catalunya i, per extensió, a Terrassa. Amb tot, des del Govern municipal considerem necessari que tots i totes treballem conjuntament perquè la Festa Major mantingui la inclusivitat que sempre l'ha caracteritzat, sent un esdeveniment de tothom i per a tothom, on prevalguin per damunt de tot els valors del civisme, la convivència i la pertinença a una ciutat que ens fa sentir orgullosos i orgulloses".