La Generalitat programa un estiu ple d'activitats per viure el nostre patrimoni cultural

Museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya preparats per gaudir d'activitats lúdiques i d'oci

·      Música, espectacles teatrals, recreació històrica i activitats familiars consoliden l’oferta cultural dels equipaments patrimonials durant els mesos d'estiu
 
·      Entre les novetats del 2018 destaquen Les vespres al Castell d’Olèrdola i la producció teatral Camí Reial al Reial Monestir de Santes Creus

 

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura programa per aquest estiu un ampli ventall d’activitats culturals als museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya. Una programació que va donar el gran tret de sortida amb la sisena edició del Mirarock que va aplegar prop de mil persones en una nit de rock català al Castell de Miravet.
 
Sota el títol “Viu el Patrimoni”, s’han programat prop d’un centenar d’activitats adreçades a tots els públics que tenen per objectiu fer que la ciutadania i els turistes que visiten Catalunya durant els mesos d’estiu, coneguin i descobreixin el patrimoni cultural català d’una manera lúdica i diferent.
 
Novetats d’enguany:
 
-       Les Vespres al Castell d’Olèrdola, un nou cicle durant els dissabtes del mes d’agost i combina diverses experiències per gaudir del conjunt monumental.
 
-       El nou espectacle teatral Camí Reial. És una proposta molt especial de descoberta de la història del monument i dels principals episodis del rei Pere II el Gran.
 
-       També destacar els ja clàssics festivals de música de la Schubertíada a Vilabertran, el de Sant Pere de Rodes, els concerts al Fòrum romà d’Empúries i el cicle de Jazz del Museu d’Història de Catalunya que enguany està dedicat al jazz de finals de la Primera Guerra Mundial en el marc de l’exposició sobre la Gran Guerra.
 
-       Les activitats programades pel Museu d’Arqueologia de Catalunya de Barcelona: la segona edició del Taller de Circ adreçat a infants majors de 6 anys i joves que vulguin introduir-se al món del circ d’una manera divertida, i el programa “MAC en família” format per diversos tallers vinculats a les tradicions i rituals de l’antiguitat que tindran lloc tots els diumenges.
 
-       El primer casal d’estiu que organitza el Museu d’Història de Catalunya la primera setmana de setembre.
 
 
Paral·lelament a la programació especial d’estiu, durant l’estiu es podrà gaudir d’exposicions temporals com “Guinovart. Referents vitals” al Museu d’Art de Girona, “La Revolució Neolítica. La Draga el poblat dels prodigis” al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona, les exposicions sobre la Gran Guerra del Museu d’Història de Catalunya (“Flames a la Frontera” i “Farcells de postguerra”) o la de “Xamans i esperits. Tresors del Museo del Jade de Costa Rica” i “el Sexe en època romana” al MAC Barcelona. Adreçades a públic familiar es podran veure dues exposicions itinerants d’Arqueoxarxa: “Jocs i joguines de l’Antiguitat al Conjunt monumental d’Olèrdola” i “Playstories: la ciutat romana dels clicks” a Empúries.
 
El detall de les activitats es pot consultar en el dossier adjunt, dividit per províncies i comarques al microsite especial patrimoni.gencat.cat/estiu